Офіційна заява: спроба реорганізації Державного податкового університету – намір чиновників захопити 30 гектарів землі вишу для подальшої забудови

Офіційна заява: спроба реорганізації Державного податкового університету – намір чиновників захопити 30 гектарів землі вишу для подальшої забудови

18 листопада 2020 року, студенти та професорсько-викладацький склад Державного податкового університету (Університет державної фіскальної служби України) зібралися під стінами Міністерства фінансів України з проханням не руйнувати їхній виш, який представники Кабміну вирішили ліквідувати шляхом реорганізації.
Намір чиновників реорганізувати виш сколихнув та обурив весь навчальний заклад і саме тому студентський актив спільно із керівниками Навчально-наукових інститутів, педагогічними працівниками, головою Первинної профспілкової організації працівників університету та Радою ветеранів Університету звернулися безпосередньо до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Міністра фінансів України Сергія Марченка. Як ми раніше повідомляли, університет нещодавно перейшов у підпорядкування саме Міністерству фінансів України. У Мінфіні на візит представників університету відреагували і навіть запросили на аудієнцію. Державний секретар відомства Дмитро Самоненко, розмовляючи із гостями, окреслив причини такої стрімкої реорганізації.
Привід реорганізації простий – не подобається ректор Павло Пашко, тому вирішили його замінити. А, оскільки, нинішній ректор обраний законно та демократично, а його каденція ще не закінчилася, то вирішили замінити його саме шляхом реорганізації всього вишу.
Окрім цього, із власних джерел нам стало відомо, про справжню причину у намірах змінити ректора. За реорганізацією Державного податкового університету стоїть намір чиновників захопити 30 гектарів землі вишу для подальшої забудови (22 га в Ірпені та 8 га у Ворзелі). Ректор університету Павло Пашко неодноразово відкидав спроби чиновників освоїти землі університету та за роки свого головування в університеті не віддав жодного гектара. Натомість спільно із студентами відстояли та повернули вишу землю, яка була незаконно відібрана. Колектив Державного податкового університету звертається до Прем’єр-міністра України з вимогою негайно припинити тиск на професорсько-викладацький склад і студентів вишу та відмовитися від ідеї реорганізації університету з подальшим захопленням земель, які йому належать.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *