УДФСУ вкотре зібрався під стінами Кабміну: питання про реорганізацію зняли з порядку денного

УДФСУ вкотре зібрався під стінами Кабміну: питання про реорганізацію зняли з порядку денного

Університет державної фіскальної служби України провів презентацію навчального закладу під стінами Кабінету Міністрів України. Сьогодні на засіданні уряду мали розглянути питання щодо реорганізації Університету шляхом його перейменування на «Державний податковий університет» та злиття з ДННУ «Академія фінансів України». Проте, питання було знято з порядку денного, про що повідомили представники Кабміну у розмові з колективом Університету. 

Нагадаємо, що нещодавно Міністерство фінансів України, яке є засновником навчального закладу, спільно із Кабінетом Міністрів України вирішили реорганізувати Університет. 

Таке рішення обурило колектив навчального закладу, адже з Університетом його ніхто не обговорював, що є прямим порушенням законодавства України. У зв’язку з цим, було направлено низку листів звернень до Міністерства фінансів України та до Кабінету міністрів України з проханням не реорганізовувати виш, а піти більш логічним та спрощеним шляхом – перейменувати Університет на «Державний податковий університет» та приєднати до нього ДННУ «Академія фінансів України». Проте, відповіді не отримали, тому колектив Університету зібрався під стінами Кабінету міністрів України та передав до уряду звернення з проханням розпочати діалог і дозволити ректору взяти участь у засіданні, на якому буде розглядатися питання реорганізації. 

Варто підкреслити, що студенти також борються за свою Альма-матер та відстоюють свої права. Ними було підготовлено листи-звернення з проханням захисти їхні права до Освітнього омбудсмена Сергія Горбачова та до Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової. Крім цього, вони провели акцію-протест у соціальних мережах «Геть руки від УДФСУ. Стоп реорганізації».

Університет не збирається зупинятися на досягнутому і буде надалі боротися проти реорганізації, адже є більш логічний та спрощений шлях і це перейменування Університету на «Державний податковий університет» та приєднання до нього ДННУ «Академія фінансів України». Саме таке рішення підтримав колектив Університету і направив до Міністерства фінансів України та Кабінету Міністрів України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *