3 грудня 2020 року  в УДФСУ відбулася дискусійна панель: «Гуманітарно-освітні та соціально-політичні процеси в контексті сталого розвитку: національний та глобальний виміри» Міжнародного податкового конгресу

3 грудня 2020 року в УДФСУ відбулася дискусійна панель: «Гуманітарно-освітні та соціально-політичні процеси в контексті сталого розвитку: національний та глобальний виміри» Міжнародного податкового конгресу

3 грудня в Університеті уже вдруге відбувся потужний науково-комунікаційний захід – Міжнародний податковий конгрес, цьогоріч – в онлайн-режимі. Захід об’єднав у процесі обговорення актуальних наукових і суспільних проблем представників різних наукових напрямів, практиків з різних сфер суспільної діяльності, аспірантів, молодих науковців. Загалом до системи BigBluButton на платформі MOODLE лише під час Пленарного засідання приєдналися понад 180 чоловік. Про зацікавленість заходом свідчить кількість надісланих матеріалів виступів  – майже 400, і вони продовжують надходити.

Від ННІ гуманітарних наук у роботі загальноуніверситетського пленарного засідання взяв участь Андрій Куликов, співзасновник і голова правління «Громадського радіо», голова Комісії з журналістської етики, з темою «Медійний дискурс про податки: виклики цифрової епохи».

У Навчально-науковому інституті гуманітарних наук з успіхом відбулася панельна дискусія  «Гуманітарно-освітні та соціально-політичні процеси в контексті сталого розвитку: національний та глобальний виміри», яку модерував директор Інституту, доктор філософських наук, професор, член-кореспондент НАПН України Є. М. Суліма. Він же і розпочав наукову дискусію з теми «Діалог як спосіб існування міжнародних відносин у глобалізованому світі».

У роботі панелі взяли участь як науковці всіх кафедр інституту, так і колеги з інших закладів вищої освіти, установ, інституцій – представники академічної спільноти (науковці 12 ЗВО: Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Тараса Шевченка; Національної академії державного управління при Президентові України; ПЗВО «Міжнародний класичний університет імені Пилипа Орлика»; Науково-дослідного інституту українознавства; Київського національного торговельно-економічного університету; Київського національного лінгвістичного університету; Національної академії внутрішніх справ; Європейської академії природознавчих наук; Київського національного університету культури і мистецтв; Інституту морально-психологічного забезпечення Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного; Київського національного університету будівництва і архітектури, Ірпінського державного коледжу економіки та права;), практичні психологи, журналісти, дипломати, правоохоронці, представники органів місцевої влади – наші стейкхолдери, майбутні роботодавці студентів спеціальностей «Журналістика», «Психологія», «Германські мови і літератури (переклад включно)». 

Загалом у програмі роботи панелі – 62 цікаві й актуальні теми, що мають і наукове й практичне значення, відображають особливості перебігу основних суспільних процесів, вписаних у глобальний контекст – зв’язків освіти, культури, економіки та суспільної комунікації.

Особливий інтерес викликали доповіді докт. філос. наук, проф., член-кор. НАПН України Є.М.Суліми; голови Наглядової ради Суспільного телерадіомовлення України (ПАТ “НСТУ”), заступниці шеф-редактора порталу “Детектор медіа”, заслуженої журналістки України Остапи С.В.; канд. юрид. наук, доц. кафедри правничої лінгвістики Національної академії внутрішніх справ Лук’янець В. С.; канд. культур. наук, доцента кафедри сучасних європейських мов Університету ДФС України Отуоньє Джой Чідінма, канд. філол. наук, доцент кафедри журналістики, української словесності та культури ННІ ГН Університету ДФС України, журналіста ТОВ “Нова інформація” Мукана В.С. та інших.

З матеріалами, які не були озвучені через обмеженість у часі, можна буде ознайомитися в збірнику, надрукованому за результатами роботи Міжнародного податкового конгресу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *