Відбулась мовно-літературна зустріч «Сторінками життя і творчості Марка Твена»

Відбулась мовно-літературна зустріч «Сторінками життя і творчості Марка Твена»

В рамках декади ННІ гуманітарних наук 03.03.20241 відбулась мовно-літературна зустріч «Сторінками життя і творчості Марка Твена».

Поштовхом до проведення заходу стала спроба дослідити життя та творчість видатного американського письменника Марка Твена, справжнє ім’я якого Семюель Ленгхорн Клеменс. Саме він має повне право називатися великим улюбленцем дітей, книгами якого понад 100 років зачитуються і молодь, і дорослі.

Студенти групи ПБК 19-9 Комарчук Аліна, Ганько Анастасія, Тімошенко Євгенія, підготували змістовні англомовні презентації про цікаві факти життя і творчості відомого письменника. Ведучі повідомили маловідомі факти життя американського літератора, підкресливши, що протягом  життя Марк Твен зумів зберегти чесність, принциповість, любов до людей, незалежно від кольору їхньої шкіри. Для нього саме життя стало університетом художньої майстерності. «Мої книги – вода, книги великих геніїв – вино. Воду п’є кожен», – так говорив письменник.

Легенда про Марка Твена дійсно існувала. Довгі роки не тільки для Сполучених Штатів, а й для всього світу Твен був символом успіху, втілення заповітної американської мрії. 

Учасники заходу  –  студенти-філологи групи ФЛБ 20-1, а також студенти  групи МБГ 19-1 читали і перекладали відомі цитати письменника, відповідали на питання вікторини «Twain’s Biography», читали уривки твору «One Pound Million Bank Note», переглядали екранізацію гумористичного оповідання, виконуючи лексико-граматичні вправи перед та після перегляду фільму.

Учасники мовно-літературної зустрічі дізнались більше про письменника, журналіста, громадського діяча, згадали відомі з дитинства рядки творів письменника, задумались над цитатами, які не втратили актуальності й до наших днів.

Марк Твен  писав: “Можна смішити читача, але це пусте заняття, якщо у глибині книги не лежить любов до людей. Багато хто не розуміє, що від гумориста вимагається такої ж здібності бачити, аналізувати, розуміти, як і автора серйозних книг… Тільки той гумор буде жити, що виростає із правди життя”.

Захід підготувала і провела доцент кафедри сучасних європейських мов Тетяна Петрівна Пернарівська.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *