УДФСУ та «Українська асоціація фінтех та інноваційних компаній» розпочали співпрацю

УДФСУ та «Українська асоціація фінтех та інноваційних компаній» розпочали співпрацю

Університет державної фіскальної служби України (УДФСУ) та громадська спілка «Українська асоціація фінтех та інноваційних компаній» підписали Меморандум про науково-технічну, дослідницьку та демонстраційну співпрацю. Участь у зустрічі взяли в.о. ректора УДФСУ Антон Монаєнко, голова Правління громадської спіли «Українська асоціація фінтех та інноваційних компаній» Ростислав Дюк, заступник завідувача навчально-практичної лабораторії «Юридична клініка» Тетяна Шолкова, директор Навчально-наукового інституту інформаційних технологій (ННІ ІТ) Артур Горбовий, професорсько-викладацький склад та студенти ННІ ІТ. Захід відбувся за сприяння Українського фонду стартапів.

Присутні обговорили головні напрямки роботи, зокрема, взаємне співробітництво у сфері розробки та використання інформаційних технологій у галузі публічних фінансів, а також створення та реалізацію освітніх програм, що відповідають вимогам сучасного міжнародного економічного розвитку, новим досягненням науки та новітнім технологіям. Крім цього, ще одним важливим напрямком взаємодії є співпраця із навчально-практичною лабораторією «Юридична клініка» УДФСУ щодо захисту прав споживачів фінансових послуг, який будуть забезпечувати студенти та співробітники цієї клініки. 

В.о. ректора Антон Монаєнко зазначив, що співпраця з провідними компаніями та організаціями України, які займають лідируючі позиції у різних сферах діяльності, дуже важлива для закладу вищої освіти. «Ми раді початку співпраці з «Українською асоціацією фінтех та інноваційних компаній», адже кожна нова взаємодія з провідними фахівцями – це нові можливості для студентів та співробітників нашого університету. Сподіваємося на реалізацію запланованих напрямів роботи та успішні результати», – підкреслив Антон Монаєнко.

За словами Ростислава Дюка, у рамках співпраці між УДФСУ та «Українською асоціацією фінтех та інноваційних компаній», студенти навчаться створювати власні стартапи. «Одне із основних наших завдань – це допомогти і навчити вас створювати свій стартап, свою компанію. Ми навчимо вас, як взаємодіяти з комерційними банками, з державними органами, розуміти їхню фінансову проблематику», – зазначив він і додав, що їхня громадська організація єдина в Україні, яка створила першу платформу медіації з врегулювання фінансових спорів. «У цій платформі задіяні люди з усієї України і підключаються до неї усі фінансові інституції, тому, це чудова можливість і для студентів «Юридичної клініки» зрозуміти та розібратися у фінансовій проблематиці, яка є на ринку».

Директор ННІ ІТ Артур Горбовий радий співпраці і сподівається на плідну взаємодію у різних напрямках для студентів різних поколінь. «Сьогодні тут присутні і студенти Університету ІІІ віку «СВІТ», які теж зацікавлені у співпраці у зазначених вами напрямках. Також у нашому інституті функціонує ІТ-клініка, де є такий міжпоколінний зв’язок, адже там працюють студенти І-го віку, і студенти ІІІ-го віку. Тому сподіваємося, що відбудеться такий симбіоз у всіх окреслених напрямках», – підкреслив Артур Горбовий.

Підводячи підсумки зустрічі, Антон Монаєнко наголосив, що для керівництва університету важливий всебічний розвиток студентів, нові можливості для них та перспективи працевлаштування. «Ми хочемо, щоб студенти здобували знання не тільки на заняттях в університеті, а й у поза навчальний час, щоб вони мали можливість отримати нові теоретичні знання та практичні навички. Тому плануємо проведення різних навчальних семінарів та цікавих заходів», – підсумував в.о. ректора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *