Засідання студентського наукового клубу «Дебет-кредит»

Засідання студентського наукового клубу «Дебет-кредит»

25-річчю Навчально-наукового інституту обліку, аналізу та аудиту присвячується!

09 квітня 2021 року в межах Декади ННІОАА студенти спеціальності «Облік і оподаткування» провели засідання «ПРОФЕСІЯ «БУХГАЛТЕР» – ПЕРСПЕКТИВИ НА МАЙБУТНЄ».

Обговорювалися дуже важливі і актуальні питання – питання, які хвилюють студентську молодь, мабуть, найбільше – це розвиток професії бухгалтера, професійну етику і професійність, загалом. Студенти шукають відповіді на питання стосовно свого місця у цьому процесі, висловлюють своє бачення ризиків і загроз, а також переваг і величезної соціальної відповідальності професії, якою вони оволодівають сьогодні (Тетяна Гевко, Вероніка Гордієнко, Юлія Горулько, Діана Коломієць, Оксана Коханська, Анастасія Маркова, Таїсія Чемерис, Вікторія Заріцка, Владислава Потапенко). Значна увага була приділена професійній етиці (Олена Карева), її важливості як ключової компетентності усієї професійної діяльності. Також були досліджені базові професійні організації (Тетяна Гордієнко, Олена Карева), які розробляють професійну етику, професійні стандарти та вимоги до компетентностей професійних бухгалтерів (IFAC) і які є важливими провідниками етичних принципів в Україні (ФПБАУ).

Не менш важливі і дискусійні питання досліджувалися студентами стосовно окремих об’єктів бухгалтерського обліку та їх відображення у фінансовій звітності як основи для прийняття ефективних управлінських рішень (Анастасія Бестюк, Тетяна Коляда, Наталія Дубіна, Ірина Ніколаєнко). 

Не оминули студенти і нинішню ситуацію з пандемією Covid-19 та її впливом на стан і розвиток професії (Марія Гринишин, Анастасія Романюк).

До дискусій долучилися усі викладачі і співробітники кафедри бухгалтерського обліку. Жвава дискусія і висловлювання власних поглядів сьогодні все більш притаманні нашим студентам і це формує їхню впевненість у власних силах і у своїх можливостях! 

Усі студенти, що приймали участь у засіданні, отримали грамоти за активну участь у роботі студентського наукового гуртка та з нагоди 25-річчя ННІОАА.

Дякуємо усім учасникам засідання наукового студентського Клубу! Бажаємо здоров’я, успіхів і успішного кар’єрного майбутнього! 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *