Університет ДФС України вшановує пам’ять учасників бойових дій на території інших держав

Університет ДФС України вшановує пам’ять учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Сьогодні, біля Стели пам’яті загиблому воїну-інтернаціоналісту Басову Сергію Миколайовичу, який до призиву на службу навчався в Ірпінському індустріальному технікумі зібралися на мітинг-реквієм студенти, курсанти, керівництво вишу, члени Ірпінської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану, щоб вшанувати пам’ять загиблих в Афганістані.

29 років тому, 15 лютого 1989 року, було завершено виведення радянських військ з території Афганістану. Куди б не закидала доля наших земляків, яким довелося брати участь у миротворчих операціях, вони завжди чесно й сумлінно виконували військову присягу. За хоробрість, високий професіоналізм, надійність і благородство вони заслужили щиру подяку багатьох народів та примножили авторитет України, як країни-миротворця.

Сьогодні, на жаль, такою «гарячою» точкою являється й сама Україна. Українці продовжують захищати інтереси незалежності нашої держави, її територіальну цілісність і недоторканість кордонів, демонструючи всьому світові нескореність агресору.

«Могутня, процвітаюча держава починається з університетських аудиторій, зі спортивних залів, бібліотек та лабораторій. Саме ваше прагнення до навчання та пізнання, шановні студенти та курсанти, є запорукою гідного майбутнього. Адже ви повинні захищати також і економічні інтереси держави», – наголосив ректор П.В. Пашко.

Нині, у 29-у річницю закінчення афганської війни, багато колишніх воїнів-афганців, які були у складі радянської армії, знову воюють на неоголошеній війні – українсько-російській. Загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання, потім відбулося покладання квітів до Меморіальної плити воїну-інтернаціоналісту Басову Сергію Миколайовичу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *