Університет ДФС України відсвяткував Масляну

Університет ДФС України відсвяткував Масляну

В Університеті цими вихідними відбулися масові гуляння з нагоди свята Масляної. Для усіх присутніх було організовано спортивно-розважальну програму з польовою кухнею та традиційним частуванням – млинцями. До речі, кашею пригощали всіх охочих.

Цього дня у виконанні викладачів навчально-наукових інститутів, які були вбрані у народні хустки та вишиванки, звучало безліч пісень, коломийок та віршів про Масляну. Пісні змінювалися танцями та хороводами. Серед конкурсів – традиційний масляничний стовп з призами, а також різні ігрові та спортивні інтерактиви. На завершення свята усі учасники та гості дійства зібралися біля Солом’яної баби. Дехто фотографувався з нею, а хто просто прощався до наступної зими. Зрештою провели стародавній обряд – спалили опудало Масляної тим самим зустріли весну-красну.

Дійсно, свято вдалося на славу. І всі присутні отримали неабияке задоволення від дійства. Можна констатувати, що культурно-мистецькі заходи, які проходять в університеті, доводять, що у виші сприяють відродженню народних традицій, вихованню патріотизму, любові та поваги до історичного минулого та духовному збагаченню.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *