В Університеті державної фіскальної служби України відбулась Національна олімпіада юридичних клінік з консультування клієнтів 2018

В Університеті державної фіскальної служби України відбулась Національна олімпіада юридичних клінік з консультування клієнтів 2018

Кожен юрист стає справжнім професіоналом лише тоді, коли доторкнеться до практики.   Так, 2-4 березня 2018 року  в стінах в Університету державної фіскальної служби України  студентам юридичних факультетів  надали можливість відчути тонкощі юридичної професії,  а саме, за підтримки Асоціації юридичних клінік України  відбулася Національна олімпіада юридичних клінік із консультування клієнтів 2018 та за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Української Фундації Правової Допомоги.

Метою Олімпіади з консультування клієнтів є підвищення рівня знань та майстерності студентів-правників, при здійсненні професійної юридичної діяльності, розвитку аналітичних та комунікативних навиків в роботі з клієнтами. За своєю формою ці змагання імітують процес інтерв’ювання та консультування в юридичному офісі за участю двох практикуючих юристів та клієнта, роль якого виконує запрошений актор.

Оцінювали учасників колегії журі, до складу яких входили юристи, адвокати провідних юридичних фірм України, професійні судді, представники органів державної влади в сфері захисту прав громадян, куратори юридичних клінік, спеціалісти та експерти у сфері юридичного консультування. Заявки на цьогорічне змагання подали 37 команд з юридичних клінік провідних ВНЗ України, що займаються підготовкою юристів. Право на участь отримали перші 20 команд, які подали заявки та зареєструвались.

Подолавши усі перешкоди, командою-переможцем стала Юридична клініка «ProBono» Національного університету  «Острозька академія»

Срібло здобула Юридична клініка Університету митної справи та фінансів, Університет митної справи та фінансів. Бронзу отримала Юридична клініка “De Jure” Національного університету внутрішніх справ. А четверте місце посіла  Юридична клініка Хмельницького університету управління права та процесу.

Команда-переможець отримує можливість взяти участь у Міжнародному раунді Змагань з консультування клієнтів імені Брауна-Мостена, який у 2018 році проходитиме з 11 по 14 квітня в Університеті Маастрихту, Нідерланди.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *