У НУДФСУ обговорили актуальні питання господарського судочинства

У НУДФСУ відбувся круглий стіл «Актуальні питання господарського судочинства», який організувала кафедра господарського права та процесу ННІ права і  приурочила внесенню змін до Господарського процесуального кодексу України.  Участь у заході взяли студенти, аспіранти, науковці та юристи-практики, а спеціальним гостем став – суддя господарського суду міста Києва Артем Селівон.

Відкрив захід традиційно ректор університету Павло Пашко, який наголосив, що аби бути затребуваним юристом, потрібно знати іноземні мови. «Раніше в нашій державі користувалися тільки законами України, тепер все частіше застосовують законодавство ЄС, а воно українською не перекладається. Тому, потрібно знати мови і бажано володіти економічними термінами», – зазначив ректор.

У свою чергу, Артем Селівон зауважив, що базові знання, які студенти отримують в університеті – запорука всього. «Хочу наголосити на важливому, що теоретичні знання, які ви отримуєте – це ваша база для реалізації вас, як юристів», – підкреслив суддя господарського суду міста Києва.

Учасники заходу відмітили, що круглий стіл був дуже актуальним у зв’язку із змінами у господарському судочинстві. «Ми якраз вивчаємо цей предмет і багато інформації отримуємо на заняттях. Проте, дуже важливо почути підтвердження набутим знанням від практикуючого спеціаліста і дізнатися як саме здійснюється судочинство на практиці», – розповіла студентка 4 курсу ННІ права Костюк Юлія.

Щоб студенти отримали хорошу базу знань, в університеті оперативно реагують на внесення змін до законодавства України, влаштовують круглі столи на актуальні теми та запрошують практикуючих спеціалістів для обговорень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *