В університеті обговорили проблеми інфікування ВІЛ/СНІДом та Гепатитом С

В університеті обговорили проблеми інфікування ВІЛ/СНІДом та Гепатитом С

У рамках тижня боротьби із вірусом імунодефіциту людини/синдрому набутого імунодефіциту (ВІЛ/СНІДом), у Національному університеті державної фіскальної служби України відбулася зустріч із заступником Голови правління громадської організації «Клуб «Еней» Сергієм Пархоменко. Захід проведено з метою  інформування молоді про інфікування ВІЛ/СНІДом, гепатитом С, а також про негативний вплив на розвиток особистості вживання наркотиків та алкогольних напоїв. Участь у заході взяли студенти, курсанти та працівники університету.

Спеціаліст поінформував присутніх про особливості  вірусу, а саме про його походження, відкриття, будову, спосіб передачі, лікування, стійкість до ліків та про основні міфи, пов’язані з ним. «Є три найголовніші способи передачі ВІЛ-інфекції, а саме: статевим шляхом, через кров та грудне молоко. Інколи вірус передається від інфікованої матері дитині, але це відбувається дуже рідко, тому всі інші версії інфікування – це міфи», – повідомив Сергій Пархоменко та закликав усіх бути обережними і пройти тест на виявлення вірусу в організмі.

«Рекомендую всім пройти тест на виявлення вірусу в організмі. В Ірпені є Кабінет довіри, де це можна зробити абсолютно безкоштовно та анонімно, або ж наша організація може вам у цьому допомогти. У нас є мобільна амбулаторія і ми заплануємо ще один візит до вас», – зазначив гість.

За його словами, крім вірусу імунодефіциту людини є ще один страшний вірус – гепатит С. «Якщо ВІЛ через 40 хвилин перебування у зовнішньому середовищі гине, то гепатит С може «жити» роками і передаватися різноманітними неочікуваними шляхами, наприклад, під час татуювання чи манікюрних процедур, або ж небезпечних медичних процедур», – розповів Сергій Пахоменко і додав, що вірус виліковний, хоча знадобиться чимало часу на це. «Гепатит С лікується, хоч і довго. Після присвоєння статусу інфікованого, людина стає на облік і має право на безкоштовну медицину та ліки. Це стосується і гепатиту, і  ВІЛу.

Насамкінець, заступник Голови правління громадської організації «Клуб «Еней» Сергій Пархоменко побажав усім здоров’я та закликав бути обережними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *