До НУДФСУ завітав голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко

До НУДФСУ завітав голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко

У Національному університеті державної фіскальної  служби України, за сприяння кафедри журналістики, української словесності та культури, відбулася зустріч із головою Національної спілки журналістів України Сергієм Томіленком. Яка, зокрема, передбачала обговорення умов співпраці університету із найбільшим об’єднанням журналістів в Україні, а також спілкування гостя із студентами спеціальності «журналістика».

Ректор університету Павло Пашко розповів Сергію Томіленку про унікальність навчального закладу і потенціал науково-педагогічного персоналу у популяризації економіко-правових знань і підвищенні рівня економічної й правової грамотності в Україні. Також, у зв’язку із збільшенням випадків нападів на журналістів, було  обговорено можливість навчання членів спілки мистецтву самооборони у ННІ спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації. Передбачається, що журналісти зможуть дізнатися, як захисти себе психологічно, фізично та як швидко відновитися після будь-якого перешкоджання професійній діяльності.

В Університеті розвивається напрям економічної журналістики, яка нині, на думку експертів, відчуває потребу в сучасних фахівцях. Тому він, своєю чергою, зацікавлений у підтримці Спілкою журналістів студентів, які опановують цей фах.

Після зустрічі із керівництвом університету, голова Національної спілки журналістів України поспілкувався із студентами. Сергій Томіленко, зокрема, розповів про діяльність, обов’язки та проблеми спілки, яка налічує 19 000 журналістів по всій Україні, та відповів на питання чи обов’язково мати журналістську освіту, щоб стати успішним журналістом.

Голова Національної спілки журналістів України підкреслив, що професія журналіста цікава, але дуже небезпечна і журналісти об’єднуються заради відстоювання професійних інтересів, захисту прав журналістів та захисту свободи слова.

Насамкінець, Сергій Томіленко роз’яснив студентам, як стати членом найбільшого об’єднання журналістів в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *