Було проведено майстер-клас представниками Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України

Було проведено майстер-клас представниками Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України

В рамках святкування декади Навчально-наукового інституту права на базі кафедри кримінального процесу та криміналістики 01 березня 2019 року було проведено майстер-клас представниками Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Майстер-клас проводив Самойленко Дмитро Миколайович, завідувач відділу техніко-криміналістичного забезпечення оглядів місць подій Київського НДЕКЦ МВС України,  а також присутньою на заході була Крикун Анна Сергіївна, провідний фахівець з наукової роботи Київського НДЕКЦ МВС України.

Не сухою теорією, а яскравими прикладами з професійного життя Дмитро Миколайович занурив студентів у світ криміналістики. Для підсилення розповідей було привезено п’ять різних валізок експертів, з якими вони мають можливість виїжджати на місця події.

Лектор у своїх розповідях зупинявся на кожній із них та давав їм ґрунтовну характеристику по вмісту, адже всі вони відрізняються у своєму наповненні, так як призначенні для проведення різного роду експертиз. Студенти мали можливість в ході дискусії ставити питання та розглянути вміст валізок за чітким наглядом Дмитра Миколайовича.

Додала вражень студентам пересувна криміналістична лабораторія, яка укомплектована криміналістичною та оглядовою технікою. Як зазаначив Дмитро Миколайович, оперативне застосування таких лабораторій на місцях вчинення тяжких, особливо тяжких та резонансних кримінальних правопорушень дає змогу більш якісно та результативно виявляти сліди злочину, також дозволяє працювати експертам за будь-яких погодніх умов та у будь-який час доби.

Студенти в ході проведеного майстер-класу отримали багато позитивних вражень та з радістю і нетерпінням очікують наступного візиту експертів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *