Було проведено поетичний вечір до дня народження видатної української письменниці Ліни Василівни Костенко

Було проведено поетичний вечір до дня народження видатної української письменниці Ліни Василівни Костенко

«Розкажу тобі думку таємну,
дивний здогад мене обпік:
я залишуся в серці твоєму
на сьогодні, на завтра, навік…»
                                 Ліна Костенко

Такий ліричний епіграф було покладено в основу поетичного вечора, який було проведено у групі ФББ-18-1 6 березня 2019 року доцентом кафедри журналістики, української словесності та культури І.В.Зайцевою напередодні Міжнародного жіночого свята до дня народження видатної української письменниці Ліни Василівни Костенко.

Ліна Костенко – відома українська письменниця-шістдесятниця. Багатогранність її таланту вражає, а поезія, існуючи поза часом, дає відповіді на головні філософські питання, визначає шкалу національних цінностей і людських взаємовідносин.

Особливої уваги заслуговує інтимна лірика Ліни Костенко, яка влучає в саме серце, зачаровує, захоплює… Студенти групи ФББ-18-1 натхненно читали найкращі вірші поетеси про кохання, звучала музика, записи пісень у виконанні Ольги Богомолець на слова Ліни Костенко.

Прикрасою заходу слугувала ілюстрована книжкова  виставка творів поетеси «Геоцинтове сонце», підготовлена начальником відділу обслуговування науковою літературою Наукової бібліотеки Університету М.І.Кочур.

Отже, всі учасники поетичного вечора ще раз переконалися, що прекрасна, художньо довершена поезія Ліни Василівни Костенко – це завжди неповторність, ніжний дотик до душі, вона захоплює красою й вишуканістю поетичних висловів, вражає своєю задушевністю, теплотою та дивовижною щирістю, викликаючи піднесення, спонукаючи до роздумів…

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *