Актуальні питання сьогодення:  основні проблеми в Україні та шляхи їх вирішення

Актуальні питання сьогодення: основні проблеми в Україні та шляхи їх вирішення

Найкоротший вираз сенсу життя людини може бути таким: світ, що навколо нас еволюціонує і вдосконалюється, а найвищою метою людини є зробити свій особистий внесок у процес еволюції, бути на одній хвилі з нею та тісно взаємодіяти з іншими людьми та з оточуючим світом.

 

16 травня 2019 року Науковим товариством кафедри теорії, історії права і держави та конституційного права ННІ права УДФСУ організовано та проведено круглий стіл «Актуальні питання сьогодення: основні проблеми в Україні та шляхи їх вирішення», який присвячений святкуванню Дня науки.

Урочистості, національного колориту та святковості даному науково-комунікативному заходу додавала приємна та доброзичлива атмосфера святкування в УДФСУ Дня вишиванки.

Роботу круглого столу розпочала своїм виступом Вітюк Дарія Любомирівна, к.ю.н., доцент кафедри теорії, історії права і держави та конституційного права, заступник завідувача кафедри з наукової роботи. У привітальному слові до учасників круглого столу вона наголосила на актуальності теми круглого столу та необхідності певного перегляду, удосконалення, узгодження та реформування сучасного законодавства з урахуванням теперішніх проблем суспільного та політичного життя держави.

З доповідями на круглому столі виступили студенти ННІ права та Факультету підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції УДФСУ, а саме студенти групи ПДБО-18-2: Білявський Владислав, Буракова Єлизавета, Сидорчук Ангеліна, Дмитрук Мар’яна, Рибачик Ірина, Столяренко Дарина, Кириленко Ганна та студенти групи ПБК-18-6: Корнійчук Світлана, Савенок Катерина, Онофрей Влада, Довга Маргарита.

Основними проблемними питаннями в Україні на які звернули увагу студенти та озвучили у своїх доповідях були: чи є ефективним правове регулювання в нашій державі; вплив виборів на формування громадянського суспільства в Україні; вибори Президента України: теперішній час; захист прав людини як найголовніша національна ідея України; права і свободи людини: теорія та практика їх реалізації; Конституція України та її значення для організації державної влади в умовах сьогодення; актуальні проблеми організації та діяльності Верховної Ради як органу законодавчої влади; основні тенденції розвитку України як соціальної держави; становлення конституціоналізму в Україні як основи забезпечення верховенства Конституції України у правовій системі нашої держави; тощо.

Участь у дискусії взяли студенти першого курсу ННІ права.

Серед пошуку шляхів вирішення проблемних питань кожен із доповідачів підтримав тезу, що перспективи удосконалення будь-яких державно-правових явищ існують і є прийнятними та простими. Так, доповідачами було запропоновано такі шляхи вирішення проблем: всебічне вивчення та дослідження проблем; врахування власного історичного та зарубіжного як негативного, так і позитивного досвіду; реформування законодавства та суспільства; пошук найефективніших моделей щодо удосконалення всіх державно-правових процесів та інші.

Загальновідомо, що рушійною силою та прогресуючим двигуном науки і будь-якої іншої діяльності є молодь. Еволюція суспільних відносин та швидкі темпи науково-технічного прогресу вимагають бути обізнаними і вчитися аналізувати, мислити та робити висновки. Тому, дерзайте, молодь України! Досліджуйте і змінюйте реальність буття, створюючи комфортні умови власного життя та оточуючих людей!

Наукове товариство та професорсько-викладацький склад кафедри теорії, історії права і держави та конституційного права щиро вітає науковців з Днем науки та бажає нових звершень і досягнень!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *