З нагоди Дня науки відбувся семінар «Тенденції розвитку корпоративної системи національного господарства»

З нагоди Дня науки відбувся семінар «Тенденції розвитку корпоративної системи національного господарства»

З нагоди Дня науки у Національному університеті державної фіскальної служби України (НУДФСУ) провели науковий семінар «Тенденції розвитку корпоративної системи національного господарства. Захід провела кафедра економічної теорії Навчально-наукового інституту обліку, аналізу і аудиту з метою розгляду тенденції розвитку ефективної корпоративної системи національної економіки.

Участь у семінарі взяли науково-педагогічні працівники НУДФСУ та студенти-виконавці наукової роботи «Державне регулювання корпоративної підсистеми національної економіки».

Як відомо, корпоративна система національного господарства становить основу вітчизняної економіки. В останні два десятиліття вона формується з більш-менш тісно взаємозалежних корпорацій. Корпоративне будівництво в цілому повторює шлях розвинених і окремих країн, що розвиваються. Разом з тим, взаємовплив корпоративної економіки і соціально-економічного середовища сучасної України такий, що негативні тенденції – корупція, неприйняття інновацій, відстороненість малого бізнесу від корпоративного ядра – не гасяться, а зберігаються. Актуальним у зв’язку з цим постає завдання розбудови ефективної корпоративної економіки як підсистеми національного господарства. Саме про це та багато іншого говорили учасники наукового семінару.

Наприкінці обговорення студентам-учасникам вручили сертифікати та, з метою подальшого дослідження корпоративної економіки, обговорили можливість співпраці з акціонерними товариствами, холдингами, фінансово-промисловими групами, іншими інтегрованими корпоративними структурами. Також, було заплановано проведення всеукраїнської конференції за участю керівництва вітчизняних корпоративних структур та видання спільної монографії.

За результатами наукового семінару заплановано видання збірника доповідей.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *