В університеті обговорили актуальні питання психофізіології, ерготерапії, біофізичної медицини та реабілітації

У Національному університеті державної фіскальної служби України (НУДФСУ) відбувся круглий стіл на тему «Актуальні питання психофізіології, ерготерапії, біофізичної медицини та реабілітації». Організував захід Навчально-науковий інститут спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації (ННІ СФБПР).

Відкрив засідання проректор з наукової роботи Петро Цимбал, який зазначив, що цей захід є стартом для подальшої діяльності в цій сфері. «Є люди, які потребують реабілітації, як фізичної, так і психологічної. Їм як ніколи потрібна допомога. Тому, такий напрям діяльності повинен отримувати підтримку як в межах університету, так і в подальшому в межах всієї держави»,- сказав проректор.

Директор ННІ СФБПР Ігор Малинський додав, що університет має забезпечувати умови для реабілітації людей, які того потребують. «Наш університет має значні досягнення у спорті, також в нас діє потужний медичний центр. Ситуація, яка склалася в державі, значна кількість учасників бойових дій, серед яких студенти та курсанти НУДФСУ, свідчить про важливість такої ідеї, реабілітація повинна бути, а ми маємо забезпечувати належні умови для неї», – підкреслив Ігор Малинський.

В свою чергу в.о. завідувача кафедри хортингу та реабілітації Юрій Сергієнко зазначив, що такі питання є актуальними і триває робота над їх удосконаленням. «Ми зробили перші кроки для розвитку в даній сфері, заклали нові дисципліни з основ реабілітації, лікувальної фізкультури та інших видів діяльності, щоб в подальшому наші фахівці надавали кваліфіковану допомогу»,- сказав Юрій Сергієнко.

Виступи доповідачів та обговорення відбувалися за такими напрямками:

  • Психолого-педагогічні і медико-біологічні проблеми фізичної культури дошкільників, школярів, студентів і дорослого населення;
  • Актуальні проблеми психофізіологічного і медико-біологічного супроводу сучасного спорту;
  • Науково-медичне забезпечення фізичної культури, спорту і туризму, науково методичні підходи в оздоровчій та адаптивній фізичній культурі;
  • Медико-біологічні та психофізіологічні аспекти забезпечення спеціальної та бойової підготовки.

Також, учасники круглого столу взяли участь у дискусії щодо актуального стану і проблем медичної реабілітації та медико-біологічного супроводу спортсменів в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *