Відбувся І Міжнародний форум «Розвиток державного фінансового контролю в контексті економічної безпеки країни»

У Національному університеті державної фіскальної служби України (далі – НУДФСУ) відбувся І Міжнародний форум «Розвиток державного фінансового контролю в контексті економічної безпеки країни», присвячений 100-річчю НУДФСУ.

Захід організував університет спільно із Державною фіскальною службою України, Державною аудиторською службою України, Рахунковою палатою України, Державною службою моніторингу України, Академією фінансового моніторингу, Інститутом економічних досліджень словацької академії наук, Опольським державним університетом (Польща). Інформаційним партнером заходу виступив  журнал «Фінансовий контроль». Метою форуму визначено аналіз сучасних теоретико-методологічних та практичних проблем розвитку державного фінансового контролю та становлення його системи в Україні в контексті забезпечення економічної безпеки держави та формування на цій основі відповідних теоретико-утилітарних рекомендацій.

Участь у Міжнародному форумі взяли керівництво, працівники та студенти НУДФСУ, а також науковці та практики, які присвячують своє життя формуванню теоретичного базису та практичній реалізації державного фінансового контролю. Зокрема, із доповідями виступили голова Державної аудиторської служби України Лідія Гаврилова; член Рахункової палати України, заслужений юрист України Цезар Огонь; директор Департаменту аудиту Державної фіскальної служби України, голова (заступник, перший заступник голови) Головного контрольно-ревізійного управління України (1999-2008, 2010-2011 рр.), заступник голови Державної податкової адміністрації України (2008-2010) Наталія Рубан; директор Академії фінансового моніторингу Антон Чубенко; заступник начальника Північного офісу Держаудитслужби, заслужений юрист України Андрій Іванський; головний науковий співробітник Інституту законодавства ВРУ Антон Монаєнко; голова ради Національного банку України, Міністр економіки України (2007-2010 рр.) завідувач кафедри регіоналістики і туризму КНЕУ ім. В. Гетьмана, академік НАН України, заслужений діяч науки і техніки України Богдан Данилишин, а також директор Державної установи «Інститут економіки та прогнозування НАН України», академік НАН України, заслужений діяч науки і техніки України Валерій Геєць.

Розпочав захід Перший проректор з навчально-методичної та виховної роботи Олег Шевчук, який привітав присутніх із початком роботи форуму та зазначив, що НУДФСУ здійснює безпосередню підготовку фахівців для роботи в органах системи державного фінансового контролю України. «Саме тому, з метою забезпечення поєднання науки і практики університет виступив з ініціативою проведення цього форуму», – пояснив він та передав слово ректору університету НУДФСУ Павлу Пашку.

У свою чергу ректор університету зауважив, що «потенціал учасників зібрання дає всі підстави бути впевненим, що у результаті роботи форуму будуть сформовані дієві рекомендації, які дозволять реформувати систему державного фінансового контролю України не лише без втрат для національної економіки, а й з ростом рівня економічної безпеки держави». «Тому, бажаю всім плідної роботи, конструктивної дискусії та гарної атмосфери», – підсумував Павло Пашко.

Форум складався із 2 засідань – пленарного та панельного, панельне у свою чергу поділялося на 7 тематичних напрями роботи, а саме:
Панель 1. Функціонування системи державного фінансового контролю в контексті забезпечення економічної безпеки України.
Панель 2. Зовнішній та внутрішній державний фінансовий контроль: сучасний стан, проблеми та перспективи.
Панель 3. Податковий та митний аудит як сучасна форма контролю податкових надходжень.
Панель 4. Електронний аудит: світові надбання та вітчизняні реалії.
Панель 5. Судово-економічна експертиза у фінансових розслідуваннях.
Панель 6. Державний фінансовий моніторинг у системі захисту економічних інтересів країни.
Панель 7. Правове забезпечення фінансового контролю в Україні.

Підкреслимо, що це І Міжнародний форум «Розвиток державного фінансового контролю в контексті економічної безпеки країни», який надав можливість зібратися в одному місці вагомій кількості науковців і практиків, але не останній. Одразу після його закінчення розпочалася активна підготовка до ІІ Міжнародного форуму, де планують зібрати ще більше учасників.

 Програма І Міжнародного форуму

 Збірник матеріалів І Міжнародного форуму

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *