Відбулася конференція «Розвиток поліцейського хортингу в сучасних умовах розбудови України»

Відбулася конференція «Розвиток поліцейського хортингу в сучасних умовах розбудови України»

У Національному університеті державної фіскальної служби (далі-  НУДФСУ) провели ІІ Міжнародну науково-практичну конференцію з майстер-класами «Розвиток поліцейського хортингу в сучасних умовах розбудови України». Організував та провів захід Навчально-науковий інститут спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації (далі – ННІ СФБПР) з метою популяризації поліцейського хортингу в Україні та за її межами, а також з метою впровадження  інноваційних методів і технологій в систему освіти.

Співорганізаторами заходу стали Інститут проблем виховання Національної академії педагогічних наук України (НАПНУ), Міжнародна федерація хортингу, Міжнародна федерація поліцейського хортингу, поліцейський центр бойових мистецтв «Закон і порядок» та Українська секція міжнародної поліцейської асоціації.

Участь у конференції взяли керівництво НУДФСУ, науково-педагогічні працівники з різних навчальних закладів і установ, тренери, представники правоохоронних органів, гості із закордону, а також студенти та працівники НУДФСУ. Також, на захід завітали президент Федерації поліцейського хортингу України Борис Шаповалов, Почесний президент Міжнародної федерації поліцейського хортингу Анатолій Козленко, начальник регіонального центру Поліцейського центру бойових мистецтв «Закон і порядок» Олег Завістовський, віце-президент Федерації поліцейського хортингу України Володимир Кондратевич, Начальник відділу міжнародних розслідувань Південного регіону Нідерландів Марк Мілчарек.

Розпочав захід директор Навчально-наукового інституту спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації НУДФСУ Ігор Малинський, який привітав присутніх та наголосив на важливості проведення заходів такого роду. «Наш університет завжди радий вітати вас. Ми підтримуємо заходи такого типу, адже, коли приїжджають практики – це дуже цікаво і повчально. Наші студенти, завжди беруть участь і перемагають на змаганнях з хортингу, а ми у свою чергу розвиваємо і в подальшому будемо розвивати цей напрям. Бажаю усім гарно провести час», – зазначив Ігор Малинський.

Президент Федерації хортингу, майстер спорту України міжнародного класу з хортингу, а також заступник директора  з навчально-методичної роботи ННІ СФБПР Едуард Єрьоменко розповів, як саме виникла ідея створення поліцейського хортингу. «Ми раді вітати усіх на нашій конференції. Поліцейський хортинг ми створили з Борисом Шаповаловим. Я розповів йому, що існує такий національний вид спорту, як хортинг, і у нього виникла ідея зробити його професійно-прикладним видом спорту поліцейських. Так і почалася робота»,- поділився Едуард Єрьоменко і додов: «Спочатку розроблялася програма фізичної і тактичної підготовки та дій в екстремальних умовах. Потім, були написані правила змагань з поліцейського хортингу, після цього вже почали впроваджувати їх в охоронні структури і таким чином вийшов симбіоз на користь людей», – підкреслив він.

У свою чергу президент Федерації поліцейського хортингу України Борис Шаповалов пояснив, що поліцейський хортинг налічує чотири складові. «На сьогодні поліцейський хортинг – це система, яка складається з чотирьох складових. Перша складова – це український професійно-виховний національний вид спорту, друга – це система підготовки правоохоронців, третя – це система формування готовності до захисту вітчизни і четверта складова – це оздоровчі та реабілітаційні технології. І всі вони дуже важливі» – зауважив Борис Шаповалов.

Робота ІІ Міжнародної науково-практичної конференції була організована за такими напрямками:

        • Секція 1. Поліцейський хортинг – історія, перспективи, місце в системі бойових мистецтв.
        • Секція 2. Хортинг – Український національний вид спорту.
        • Секція 3. Бойові мистецтва світу.
        • Секція 4. Правові та психологічні аспекти застосування бойових мистецтв в правоохоронній діяльності.
        • Секція 5. Психолого-педагогічна проблема формування готовності до захисту Вітчизни.

Варто зазначити, що також відбулися майстер-класи з поліцейського хортингу:

  • звільнення від захватів та обхватів;
  • захист від ударів руками і ногами;
  • захист від ударів холодною зброєю;
  • контроль нападника

За підсумками роботи конференції буде опубліковано збірник матеріалів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *