Відбулося урочисте шикування курсантів з нагоди Дня народження Факультету

Відбулося урочисте шикування курсантів з нагоди Дня народження Факультету

З нагоди 22-ої річниці створення Факультету підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції (далі – Факультет) відбулося урочисте шикування курсантів та студентів. Участь у заході взяли ректор Національного університету державної фіскальної служби України (далі – НУДФСУ) Павло Пашко, в.о. проректора з питань підготовки кадрів податкової міліції – начальник Факультету Василь Чмелюк, професорсько-викладацький склад Факультету та директори Навчально-наукових інститутів НУДФСУ. На свято також завітали Перший заступник начальника Головного управління Державної фіскальної служби України Володимир Мацюк, начальник Податкової міліції України (1998-2005 р.р.) Віктор Жвалюк та Перший начальник Факультету податкової міліції, Голова спеціалізованої вченої ради Віктор Білоус.

Розпочав захід ректор Павло Пашко, який привітав присутніх із святом та зауважив, що без податкової міліції не зможуть існувати ні держава, ні податкова система. «Факультет має цілу історію. За роки існування і податкової міліції, і Факультету – декілька разів хотіли змінити і її структуру, і її функції. Але вона залишається, бо без неї держава і податкова система існувати не можуть», – зауважив він і підкреслив, що не обходиться і без трансформацій, які зазвичай залежать від умінь та навиків тих, хто шукає економічні порушення. «Уміння і навики – це ви (студенти – ред.) і ці роки, що ви тут вчитеся – це час, за який ви маєте розвивати ці навики. І саме від ваших успіхів будуть залежати і наші успіхи», – сказав Павло Пашко і побажав щодня знаходити щось нове. «Знаходьте для себе щось нове на заняттях, у строю, під час виконання стройової підготовки, у книжках і тоді ви зможете повноцінно реалізувати покладену на вас функцію захисту економічної безпеки держави. Тоді нашу податкову міліцію будуть любити, цінувати і поважати», – підсумував ректор.

Перший заступник начальника Головного управління Державної фіскальної служби України Володимир Мацюк долучився до вітань Павла Пашка та подякував тим, хто стояв у витоків створення Факультету. «Вітаю усіх зі святом і хочу подякувати ветеранам, а також керівництву університету та Факультету за плідну працю. А курсантам та студентам бажаю підвищувати свій рівень знань, працювати над собою, бути сучасними, бути креативними, бути справжніми фахівцями своєї справи і з гордістю нести звання податкового міліціонера», – сказав Володимир Мацюк.

Начальник Податкової міліції України (1998-2005 р.р.) Віктор Жвалюк приєднався до вітань присутніх і зізнався, що не уявляє НУДФСУ без Факультету. «Вітаю з днем народження факультету, він себе зарекомендував боєздатним підрозділом університету і якщо взяти в цілому, то я не уявляю університет без Факультету податкової міліції. Тому, бажаю йому процвітання і розвитку, а студентам – побільше знань», – сказав Віктор Жвалюк.

А Перший начальник Факультету податкової міліції Віктор Білоус закликав йти у ногу із сучасним світу та приділяти увагу комп’ютерним технологіям. «Бажаю студентам звертати більше уваги на комп’ютерні технології, гарно вчитися та бути успішними у всьому», – закликав він.

Завершив привітальну частину заходу в.о. проректора з питань підготовки кадрів податкової міліції – начальник Факультету Василь Чмелюк, який підвів підсумки роботи Факультету та подякував усій команді за чергові успіхи. «Сьогодні ми святкуємо 22-у річницю і, традиційно, підводимо підсумки. Я гордий результатами, які показав наш Факультет. У першу чергу приємно, що з’явився ще один підрозділ «правоохоронна діяльність». Таким чином Факультет перетворюється у навчально-науковий центр з підготовки не тільки фахівців для Державної фіскальної служби, а й для охорони всієї держави. Я гордий, що ми найкращі у якості успішності, ми найкращі у спорті, ми найкращі у творчості», – сказав Василь Чмелюк і зазначив, що «у строю з’явилися майстри спорту, майстри спорту міжнародного класу, чемпіони Європи та чемпіони світу, а курсанти стали бронзовими призерами з рукопашного бою на Кубку Президента».

Ще одним приводом для гордості начальник Факультету вважає досягнення професорсько-викладацького складу. «Приємно відзначити, що у колективі з’явилися нові кандидати наук, нові доктори наук. Наша спільна титанічна праця дає колосальні результати і я дякую усім, хто стоїть у цьому строю, за результативну роботу», – підкреслив Василь Чмелюк та подякував за підтримку і можливість реалізувати свої задуми керівництву Державної фіскальної служби України та керівництву НУДФСУ.

Після привітань та підведення підсумків діяльності Факультету, було присвоєно низку спеціальних звань та вручено низку нагород і подяк. А саме:

  • Наказом Державної фіскальної служби України «Про присвоєння чергових спеціальних звань працівникам податкової міліції» відповідно до п.35 Положення про проходження служб рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ присвоєно 2 чергові спеціальні звання начальницького складу достроково у порядку заохочення «підполковник податкової міліції» та 1 спеціальне звання «майор податкової міліції» співробітникам Факультету;
  • Наказом Університету державної фіскальної служби України «Про присвоєння спеціального звання» відповідно до ст.353 Податкового кодексу України та ст. 27 Положення про проходження рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ присвоєно 2 чергові спеціальні звання молодшого начальницького складу «прапорщик податкової міліції» курсантам Факультету;
  • Наказом Державної фіскальної служби України «Щодо заохочення працівників податкової міліції, за досягнення та високі показники у роботі, за особисту ініціативу, професіоналізм, відданість справі та з нагоди 22 річниці створення Факультету» вручено 4 Подяки працівникам Факультету;
  • Наказом Університету державної фіскальної служби України «Про  заохочення працівників Факультету податкової міліції за добросовісну і сумлінну працю, за особисті досягнення у професійній службовій діяльності та з нагоди 22 річниці Факультету податкової міліції вручено 4 Почесних грамот курсантам Факультету;
  • Грамотою в.о. проректора з питань підготовки кадрів податкової міліції – начальника Факультету за зразкове виконання службових обов’язків та з нагоди 22-ої річниці вручено 4 Грамоти курсантам Факультету.

Крім цього, керівництво Факультету відзначило найкращий взвод та найкращого командира взводу, найкращого науковця, найкращого спортсмена курсу, найкращий курс та найкращого громадського діяча.

Завершився захід урочистим маршем, а на гостей чекав святковий концерт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *