В Університеті відбулася зустріч із директором Департаменту стратегічного розвитку та міжнародного співробітництва ДФСУ Анатолієм Александровим

В Університеті відбулася зустріч із директором Департаменту стратегічного розвитку та міжнародного співробітництва ДФСУ Анатолієм Александровим

В Університеті державної фіскальної служби України (УДФСУ)  відбулася зустріч студентів із директором Департаменту стратегічного розвитку та міжнародного співробітництва Державної фіскальної  служби України (ДФСУ) Анатолія Александрова із студентами 4 та 5 курсів у рамках реалізації ініціативи податкового співробітництва «Один пояс – один шлях» (BRITACOM/BRITACEG). Також, участь у зустрічі взяли керівництво та співробітники УДФСУ, а також представники Департаменту стратегічного розвитку та міжнародного співробітництва ДФСУ.

Зустріч була побудована у форматі лекції для студентів випускних курсів Університету щодо питань розвитку міжнародної співпраці податкових адміністрацій в рамках реалізації ініціативи «Один пояс – один шлях» (BRITACOM) та діяльності Робочої групи з посилення потенціалу податкових адміністрацій (BRITACEG), директором якої під час першого Форуму співпраці податкових адміністрацій, проведеного у квітні 2019 року у м. Вуджень (КНР) на наступні три роки було обрано Анатолія Александрова.

Концепція «Один пояс – один шлях» – міжнародна ініціатива КНР, яка спрямована на відродження Великого Шовкового шляху в сучасних умовах, що передбачає співпрацю всіх країн, що знаходяться на шляху реалізації торгових ініціатив та реалізації будь-яких експортних стратегій.

Анатолій Александров запевнив, що податки – це не лише формування позитивного іміджу для розвитку бізнесу, це – перш за все, реалізація стабільного інвестиційного клімату із зрозумілими правилами та чітким адмініструванням.

«Жодна інвестиція не заходитиме у державу, якщо не буде стабільного інвестиційного клімату і якщо не буде стабільної податкової системи. З цієї ініціативи було створено постійно діючий орган BRITACEG в рамках реалізації ініціативи BRITACOM. Україні було запропоновано активно долучитися до реалізації цього проєкту з метою посилення інституційної спроможності, ефективності використання потенціалу та ресурсів податкового адміністрацій країн-учасниць з огляду на пріоритети сьогодення», – зазначив директор Департаменту.

BRITACEG – це міжнародний механізм, який покликаний напрацювати пропозиції з формування ефективних умов роботи державних податкових органів, створення та впровадження  нових сервісів для бізнесу, покращення потенціалу податкового адміністрування, прискорення вирішення податкових спорів, створення сприятливого середовища для економічного росту податкової сфери, формування сучасної і прозорої міжнародної податкової системи. Метою BRITACEG є розробка методичних рекомендацій, навчальних програм та надання технічної допомоги для країн-учасниць з різних питань оподаткування, формування програм стратегічного розвитку, організація семінарів, воркшопів та форумів з актуальної тематики.

Як директор BRITACEG, Анатолій Александров запропонував студентам Університету ДФС можливість розкрити  свій потенціал та сформувати своє власне портфоліо шляхом безпосереднього залучення до Робочої групи BRITACEG.

 «Я хотів би, щоб ви використали цю можливість – долучитися до команди людей, які будуть відпрацьовувати спільну ідею і формувати позитивний імідж України на міжнародній арені. Я хотів би, щоб ви також були частиною цієї команди, але вибір за вами», – зазначив директор Департаменту та підкреслив, що  головне у житті будь-якої людини – приймати відповідальні рішення і розуміти, що вона сама будує своє майбутнє.

Варто зазначити, що залучення міжнародних інституцій та експертної допомоги для Державної фіскальної служби України в рамках реалізації ініціативи податкового співробітництва «Один пояс – один шлях» (BRITACOM / BRITACEG) сприятиме появі нових можливостей для розвитку Університету ДФС та Науково-дослідного інституту фіскальної політики як базової освітньо-наукової платформи не лише для податкового відомства України, а й для міжнародної спільноти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *