В Університеті відзначили Міжнародний день студентського спорту

В Університеті відзначили Міжнародний день студентського спорту

В Університеті державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) відбувся спортивний захід присвячений Міжнародному дню студентського спорту. Організував захід Навчально-науковий інститут спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації (далі – ННІСФБПР) з метою підтримки спортивного руху серед студентської молоді та пропаганди здорового способу життя.

У змаганнях взяли участь студенти, курсанти, викладачі УДФСУ та студенти Ірпінського державного коледжу екоміки та права. Також, на захід завітали начальник Київського обласного відділення комітету фізичного виховання та спорту міністерства освіти і науки Анатолій Ільченко, директор Ірпінського державного коледжу економіки та права Оксана Пілевич, заступник директора ННІСФБПР з навчально-методичної роботи Юрій Сергієнко, начальник центру студентського спорту Вадим Гаєвий, завідувач кафедри фізичного виховання, спорту та здоров’я людини Микола Колос, заступник завідувала кафедри хортингу та реабілітації Олександр Лаврентьев, а також професорсько-викладацький склад ННІСФБПР.

Під час офіційної частини відбулося вручення Подяк і Почесних грамот «За вагомий внесок в розвиток фізичного виховання серед студентської молоді Київської області та з нагоди Міжнародного дня студентського спорту».

В ході свята студенти-учасники демонстрували свої найкращі спортивні якості. Відповідно до програм заходів відбулися: флешмоб, підіймання гирі, стрибки на скакалці, піднімання тулубу з положення лежачи в сід за 30 сек., згинання та розгинання рук в упорі лежачи.

Довідково: Щороку 20 вересня відзначається Міжнародний день студентського спорту. Це свято було започатковано Генеральною конференцією ЮНЕСКО за ініціативою Міжнародної федерації студентського спорту (FISU).

Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України і Спортивна студентська спілка України запрошують усі вищі навчальні заклади України долучитися до цієї ініціативи.

В 2019 році на 20 вересня заплановано заходи з проведення Міжнародного дня студентського спорту одночасно в усіх регіонах України, в яких братимуть участь понад 40 000 студентів із 285 закладів вищої освіти.

Цей день покликаний привернути увагу та підвищити значущість спорту в навчальних закладах незалежно від підпорядкування та залучити до своїх лав прихильників здорового способу життя, сприяти його популяризації і розвитку. Рухомий спосіб життя, фізична культура і спорт є надійним джерелом доброго настрою і оптимізму, здоров’я і довголіття!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *