Концептуальні засади нової редакції Кримінального кодексу України

Концептуальні засади нової редакції Кримінального кодексу України

17-19 жовтня 2019 р. у Харкові відбулася Міжнародна науково-практична конференція з кримінального права на тему «Концептуальні засади нової редакції Кримінального кодексу України». Співорганізатори наукового заходу: Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, НДІ вивчення проблем злочинності імені академіка В.В. Сташиса НАПрН України, ГО «Всеукраїнська асоціація кримінального права».

На п’яти дискусійних панелях відповідно до програми увага в основному була зосереджена на обговорені проекту «Концепція реформування КК України та інших актів законодавства про відповідальність за правопорушення в публічній сфері».

Хід дискусії свідчить, що учасники конференції поділилися (умовно) на дві     групи: 1) прихильники створення радикально нового Кримінального кодексу (Тацій, Баулін, Навроцький, Хавронюк та інші); прихильники нової редакції чинного КК без радикальних новел, що зазначені у  проекті Концепції (Панов, Тютюгін, Музика та інші).

В роботі конференції взяли участь, виступили як «спікери» на дискусійних панелях та на підсумковій загальній дискусії викладачі кафедри кримінального права та кримінології Університету ДФС України  Нікітін Ю.В. та Антипов В.І.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *