Сторінками творчості Марка Твена

Сторінками творчості Марка Твена

30 листопада 2019 р. виповнюється 184 роки від дня народження знаменитого американського письменника Марка Твена (Самюеля Ленгхорта Клеменса). Досить назвати його ім’я, як тут же в пам’яті виникають твори, що прославили автора й увійшли до скарбниці світової літератури: «Пригоди Тома Сойєра», «Пригоди Гекльберрі Фінна», «Принц і жебрак». Саме тому в рамках декади кафедри сучасних європейських мов 25.11.2019 відбулася мовно-літературна зустріч «Сторінками творчості Марка Твена». 

Студенти групи ПБК 18-6 підготували змістовні презентації про цікаві факти життя і творчості відомого письменника. Ведучі повідомили маловідомі факти життя американського письменника, підкресливши, що протягом  життя Марк Твен зумів зберегти чесність, принциповість, любов до людей, незалежно від кольору їхньої шкіри. Для нього саме життя стало університетом художньої майстерності. «Мої книги – вода, книги великих геніїв – вино. Воду п’є кожен», – так говорив письменник. Легенда про Марка Твена дійсно існувала. Довгі роки не тільки для Сполучених Штатів, а й для всього світу Твен був символом успіху, втілення заповітної американської мрії. 

Учасники заходу читали і перекладали відомі цитати письменника, відповідали на питання вікторини «Twain’s Biography», читали уривки твору «One Pound Million Bank Note», переглядали екранізацію гумористичного оповідання, виконуючи лексико-граматичні вправи перед та після перегляду фільму.

Учасники мовно-літературної зустрічі дізнались більше про письменника, журналіста, громадського діяча, згадали відомі з дитинства рядки творів письменника, задумались над цитатою, яка не втратила актуальності й до наших днів: «Кожне серце, створене Божими руками, наділене чимось шляхетним і добрим».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *