В Університеті відзначили День соборності України

В Університеті відзначили День соборності України

В Університеті державної фіскальної служби України (УДФСУ) відзначили День соборності України. Свято, яке є дуже важливим для нашої країни, адже воно формує риси громадянина української держави та прививає повагу до минулого Батьківщини, провели у форматі круглого столу на тему «Відстояти соборність». 

Організував захід відділ організації виховного процесу та соціальних питань з метою виховання національної свідомості у студентів і курсантів, людської гідності, формування рис громадянина української держави, поглиблення знань про історичний факт єднання українського народу, його значення, пробудження інтересу до вивчення історії України та культурних надбань народу, а також з метою виховання глибокої поваги та любові до Батьківщини.

Участь у круглому столі взяли ректор Павло Пашко, доктор історичних наук Ірина Верховцева, студент Навчально-наукового інституту інформаційних технологій Ілля Карпачов, а також студенти, курсанти та співробітники УДФСУ.

Розпочав захід Павло Пашко, який зазначив, що сьогодні Україна йде шляхом, який обраний більше 100 років тому. «Ми йдемо шляхом, який був обраний 101 рік тому, цього ж дня у 1919 році, а це означає, що цей шлях був правильним!», – підкреслив ректор та закликав пам’ятати народну мудрість, що «тільки спільними зусиллями можна досягти мети, а майбутнє України саме у ваших руках, дорогі студенти та курсанти».

Модераторами круглого столу були: Ірина Верховцева, яка розповіла присутнім про «Територіальну єдність України – базовий принцип державного буття»; Юлія Яценко, яка підняла тему «Національна єдність: чи розділена нині українська нація?», а також Дарія Жандик, яка розповіла про «Студентство у відстоюванні соборності України».

Учасники були дуже уважними та активними і вели жваву дискусію, задавали питання та відповідали на питання модераторів. І по завершенню всі зрозуміли дуже важливу істину, що соборність – це не тільки єдність, а й відповідальність усіх за усіх. І хоч українці всі різні, у них спільне минуле, і лише від їхньої згуртованості залежить майбутнє України. 

Підсумувала захід начальник відділу організації виховного процесу та соціальних питань Лариса Снігир, яка закликала усіх бути небайдужими до Батьківщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *