З нагоди Дня податкової міліції відбулося святкове шикування

З нагоди Дня податкової міліції відбулося святкове шикування

         З нагоди Дня податкової міліції в Університеті державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) відбулося святкове шикування особового складу Факультету підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції (далі – ФПМ). Захід також приурочили до 5-ої річниці створення спеціального підрозділу податкової міліції Державної фіскальної служби України «Фантом». Участь в урочистостях взяли проректор з питань підготовки кадрів податкової міліції – начальник ФПМ Василь Чмелюк, викладачі, співробітники, студенти та курсанти ФПМ.

         Розпочав захід Василь Чмелюк, який привітав присутніх із святом та подякував засновникам. «У цей день хочеться згадати фундаторів, які створювали цей потужний підрозділ і подякувати їм за це. Також, приємно відзначити, що деякі з них продовжують працювати у стінах університету, а саме Віктор Білоус та Віктор Жвалюк. Факультет – це бойовий підрозділ, це основа служби, основа податкової міліції і сьогоднішнє свято стосується кожного з вас», – підкреслив проректор з питань підготовки кадрів податкової міліції – начальник ФПМ та розпочав церемонію вручення нагород.

         Так, під час урочистого шикування, за активну діяльність та з нагоди створення податкової міліції, було вручено медалі та подяки офіцерам, курсантам і студентам ФПМ. Крім цього, було присвоєно спеціальне звання «капітан податкової міліції» заступнику начальника кафедри оперативно-розшукової діяльності Андрію Лисеюку.

         Завершуючи урочистості, Василь Чмелюк назвав основні завдання курсантського складу. «Ваші завдання – продовжувати славні традиції попередників, тих тисяч офіцерів, які наразі працюють і служать, які є випускниками Факультету, а також – вчитися!  І пам’ятайте, що саме ви – майбутнє економічної безпеки нашої держави!», – підсумував проректор з питань підготовки кадрів податкової міліції – начальник ФПМ.

         Варто зазначити, що згідно з Указом Президента України від 30 жовтня 1996 року «Питання державних податкових адміністрацій», у складі Державної податкової адміністрації України було утворено податкову поліцію, що з лютого 1998 року називається податковою міліцією. Податкову міліцію створили на базі підрозділів по боротьбі з кримінальним приховуванням прибутків від оподаткування Міністерства внутрішніх справ України та працівників підрозділів податкових розслідувань.

         У лютому 1998 року Верховна Рада України схвалила зміни до Закону України «Про державну податкову службу в Україні» та до Кримінально-процесуального кодексу України у зв’язку з утворенням податкової міліції. Після прийняття зазначених Законів податкова міліція в Україні стала повністю легітимною.

         Головними завданнями податкової міліції є:

– запобігання кримінальним та іншим правопорушенням у сфері оподаткування та бюджетній сфері, їх розкриття, розслідування та провадження у справах про адміністративні правопорушення;

– розшук осіб, які переховуються від слідства та суду за кримінальні та інші правопорушення у сфері оподаткування та бюджетній сфері;

– запобігання і протидія корупції в органах державної податкової служби та виявлення її фактів;

– забезпечення безпеки діяльності працівників органів державної податкової служби, захисту їх від протиправних посягань, пов’язаних з виконанням службових обов’язків.

         Варто зауважити, що «Фантом» – спеціальний підрозділ податкової міліції Державної фіскальної служби України, який займається боротьбою з економічною злочинністю та контрабандою вздовж лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей. А співробітники ФПМ неодноразово захищали економічні інтереси держави у складі цього підрозділу.

         Основні завдання «Фантому» здійснення контролю за переміщенням осіб та протидія незаконному перевезенню товарів через умовний кордон вздовж лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей, а саме:

– проведення контрольно-дозвільних процедур та режимних заходів поза межами визначених дорожніх коридорів;

– унеможливлення руху через лінію зіткнення об’їзними маршрутами поза визначеними дорожніми коридорами;

– виявлення порушень встановленого порядку переміщення осіб, транспортних засобів, вантажів (товарів);

– недопущення переміщення заборонених вантажів (товарів) до або з тимчасово неконтрольованої території;

– недопущення виходу терористів з району проведення ООС та проникнення в такий район їх посібників;

– запобігання вчиненню терористичного акту та інших протиправних діянь.

         І УДФСУ є тим унікальним та єдиним в Україні закладом вищої освіти, де готують висококваліфікованих фахівців по боротьбі із економічними злочинами!

         Вітаємо офіцерів та курсантів із святом!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *