УДФСУ долучився до висадки 1 мільйона дерев і передав ініціативу вишам-партнерам з усього світу

УДФСУ долучився до висадки 1 мільйона дерев і передав ініціативу вишам-партнерам з усього світу

           В Університеті державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) відбулася прес-конференція Всеукраїнського проєкту «Озеленення України» у рамках глобальної ініціативи з висадження 1 мільйона дерев.

          Участь у заході взяли Перший проректор з навчально-методичної та виховної роботи Олег Шевчук; директор Навчально-наукового інституту обліку, аналізу та аудиту Наталія Мацелюх; директор Ірпінського державного коледжу економіки та права Оксана Пілевич; всеукраїнський координатор проєкту «Озеленення України» Надія Чистяк; керівник ГО «Агенція розвитку Гостомеля», депутат Гостомельської селищної ради Світлана Чечко; керівник проектів компанії Strakhovskyi Group Ганна Страховська; депутат Ірпінської міської ради Ольга Олійнич; депутат Ірпінської міської ради Олена Севастьянова; голова ОСББ в місті Ірпінь Руслан Шевчук; лідер ГО «Жіночий Альянс Розвитку» Олена Джадалла; голова правління ОСББ «Островського 12в» Вікторія Васянович; засновник компанії Pacific Air Filtration, Seattle, USA, відомий еко-діяч Ігор Криштафович; начальник відділу ЖКГ Бучанської міської ради Олена Докай та студенти і співробітники УДФСУ.

          Мета проєкту привернути увагу громадськості до відновлення екосистеми країни та розвиток екологічної свідомості українців. Тож, організатори планують протягом одного дня, 20 березня 2020 року, спільно із партнерами та співорганізаторами з різних областей України загалом висадити 1 мільйон дерев та тим самим встановити рекорд України, який буде занесений до Книги рекордів України.

          Взяти участь у акції «1 000 000 дерев за 24 години» можуть всі бажаючі, заповнивши анкету на сторінці проєкту – greeningua.org. Організатори передбачили 5 форм участі у висадженні дерев: в якості волонтерів, співорганізаторів, партнерів, інформаційних партнерів та Еко-Амбасадорів. Тому, кожен зможе обрати щось відповідне для себе! Більш детальніше про формати участі читайте на сайті проєкту.

          Варто зауважити, що Ірпінь, Буча та Гостомель стали першими містами у Київській області, які об’єдналися бажанням  відновити екосистему України і планети в цілому.

          УДФСУ також не зміг залишитися осторонь такої потрібної ініціативи, адже має на це вагомі причини. «Екологічне виховання – є основою освітнього процесу студентів. Екологічне оподаткування та екологічна культура – є складовою освітніх програм, за якими ми навчаємося, тому із великим задоволенням долучаємося до цього проєкту», – зазначила директор Навчально-наукового інституту УДФСУ Наталія Мацелюх і додала: «В університеті є великі можливості для реалізації цього проєкту, адже у нас є багато вишів-партнерів в Європі, Америці та Китаї».

          По завершенню прес-конференції УДФСУ підписав угоду про співпрацю та передав ініціативу вишам-партнерам із усього світу, закликаючи долучитися до озеленення та порятунку планети! Адже робити добрі справи – легко, а разом – ще й дуже просто!

          Усім відомо, що на Всесвітньому економічному форумі у Давосі найсерйознішими загрозами для світової економіки названо вимирання видів флори і фауни і кліматичні катастрофи. Таку заяву було зроблено на презентації щорічного звіту про ризики для економіки, який складений на підставі опитування 750 експертів та осіб, що ухвалюють рішення у світовій економіці.

          Також, на форумі розпочалося виконання двох глобальних ініціатив: глобальна освітня програма, яка дозволить навчити 1 мільярда людей і висадка по всьому світу 1 мільярд дерев. Адже, за словами засновника Всесвітнього економічного форуму Клауса Шваба «реставрація екосистеми – це пріоритет майбутнього десятиліття, ми хочемо залишити міцну спадщину для майбутніх поколінь»!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *