Герої не вмирають: в УДФСУ вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Герої не вмирають: в УДФСУ вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

З нагоди 6-ї річниці пам’яті Героїв Небесної Сотні в Університеті державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) відбулася година спілкування «Герої не вмирають! Просто йдуть! З Майдану – в небо. В лицарі – зі смерті». Організував захід відділ організації виховного процесу та соціальних питань з метою виховання національної свідомості в студентів та курсантів, поглиблення знань про трагічні події на Майдані в лютому 2014 року та їх історичне значення, а також вшанування пам’яті тих, хто віддав в боротьбі за Батьківщину найцінніше – життя!

Гостями заходу стали начальник кафедри спеціальних дисциплін та організації професійної підготовки Факультету підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції УДФСУ, підполковник податкової міліції та учасник бойових дій на Сході Віктор Грищук і поетеса Олена Євтєєва, творчий доробок якої містить велику кількість поезій на національно-патріотичну тематику.

Розпочала захід начальниця відділу організації виховного процесу та соціальних питань Лариса Снігир, яка розповіла про історичні події, що сколихнули нашу державу під час Революції Гідності, про жертовність тих, хто йшов на Майдан, щоб українці мали шанс жити краще, в країні вільній та незалежній. «На сьогоднішній день все ще не закінчилося, й історики ще підсумок не підвели. Ми не знаємо, які висновки в подальшому зроблять аналітики, історики, політологи. Та сьогодні все ще триває, наш народ й досі відстоює незалежність держави. Тому, хочеться, щоб доля склалася якнайкраще і наша Батьківщини була вільна!» – підкреслила Лариса Снігир.

Віктор Грищук в свою чергу зазначив, що наша держава, як історично склалося, постійно бореться за свою незалежність, але він впевнений, що перемога за нами і дуже важливо пам’ятати тих, хто поліг за краще майбутнє. «Пам’ятайте ті часи, пам’ятайте про тих, хто поліг в боротьбі. Закликаю вас, молодь, бути патріотами своєї країни! Я певен, що в наших руках і в наших силах зробити життя країни кращим. За нами перемога!» – наголосив він.

Після цього студенти та курсанти познайомилися із творчістю Олени Євтєєвої, яка представила присутнім поезію із збірки «Вітер з літер», присвячену подіям на Майдані, а також розповіла власні життєві історії, які й стали основою глибоких патріотичних творів. В одному з цих віршів поетеса пише: «Та мій народ – нездоланний!».

Закликаємо кожного пишатися тим, що ми, як історично склалося, нездоланні! А також пам’ятати тих, хто віддав в боротьбі за незалежність найцінніше – життя!

УДФСУ своїм обов’язком вважає пам’ятати та схилити голову перед подвигом Героя Небесної Сотні, Героя України Дмитра Максимова, який навчався в стінах нашого навчального закладу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *