Діана Панченко: журналістика – це стиль життя

Діана Панченко: журналістика – це стиль життя

До Університету державної фіскальної служби України завітала телеведуча каналу NewsOne Діана Панченко, яка розповіла студентам про основні аспекти роботи в журналістиці. Зустріч організувала кафедра журналістики, української словесності та культури Навчально-наукового інституту гуманітарних наук.

Гостя розповіла присутнім, чому обрала професію в сфері медіа та поділилася особливостями роботи, вона назвала якості, які повинні бути в кожного, хто бажає стати успішним в журналістиці, серед них: наполегливість, старанність, амбіційність, ініціативність, сміливість та працелюбність. Окремим аспектом Діана Панченко виділила вміння спілкуватися з людьми, знаходити підхід до кожного. «Журналістика – це, в першу чергу, спілкування. Якщо ви не хочете спілкуватися з людьми  – вам не стати успішним журналістом», – зазначила вона. Також, телеведуча додала, що в журналістиці не буває легко. «Не всі завдання журналіста приємні та прості, адже події, які треба висвітлювати, бувають різними. Проте, запам’ятайте, що все це досвід, який знадобиться в подальшій роботі», – зауважила гостя.

Також, Діана Панченко наголосила, що в роботі журналіста дуже важливі якісні тексти, вона поділилася поширеними помилками, які виникають при їх написанні, а також  акцентувала увагу на тому, що простота – не означає примітивність. «Тексти повинні бути максимально простими, не використовуйте складні слова та речення, не зловживайте прикметниками, не обтяжуйте зайвою інформацією свій текст, робіть акцент на головному, на тому, що зацікавить глядача», – підкреслила телеведуча.

Крім цього, Діана Панченко зазначила, що журналістика – це стиль життя. «Ви ніколи не знаєте, чого очікувати і маєте бути готовими до всього. Також, ви повинні повністю присвятити себе цій справі, адже професія журналіста потребує неабияких зусиль, постійного саморозвитку та вдосконалення, самовіддачі справі 24/7», – запевнила вона.

Під час зустрічі студенти виконували завдання, пов’язані з написанням інформаційних текстів та правильній їх подачі до аудиторії, а також ставили питання гості, яка відповідала на них та наводила цікаві приклади з власного життя.

По завершенню заходу, Діана Панченко отримала подяку від ректора УДФСУ Павла Пашка та зазначила про можливість організації екскурсій для студентів на канал NewsOne, щоб познайомити майбутніх журналістів зі специфікою їх діяльності.

Довідково: Діана Панченко – телеведуча суботнього ток-шоу «Тема», великого політичного ток-шоу «Український формат», адреналін-шоу «Протистояння», програми «Великий вечір» на каналі NewsOne.

Раніше працювала кореспондентом, а потім ведучою на ТРК «Київ». Перш ніж потрапити в кадр, пройшла хорошу журналістську школу в «полі», роблячи репортажі з мітингів, ЖЕКів, лікарень та інших заходів. За першою освітою редактор, працювати почала ще в університеті, потім, паралельно з роботою на одному з провідних телеканалів, здобула другу вищу освіту за фахом «право».

Крім цього, Діана Панченко організатор Благодійної триденної акції на каналі «Спаси серце дитини», за допомогою якої зібрали кошти на закупівлю медичного обладнання для реанімації Центру дитячої кардіології та кардіохірургії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *