В УДФСУ відбулася зустріч із журналісткою «Радіо Свобода» Тетяною Якубович

В УДФСУ відбулася зустріч із журналісткою «Радіо Свобода» Тетяною Якубович

В Університеті державної фіскальної служби України (УДФСУ) відбулася зустріч із журналісткою «Радіо Свобода», редакторкою радіопроєкту «Донбас.Реалії» Тетяною Якубович. Організувала зустріч кафедра журналістики, української словесності та культури Навчально-наукового інституту гуманітарних наук УДФСУ з метою ознайомлення студентів-журналістів з особливостями та специфікою роботи в засобах масової інформації.

Тетяна Якубович розповіла, що наразі «Радіо Свобода» функціонує в багатьох країнах світу і має близько 15 служб, зокрема, вона зазначила, що починалося все з радіо, але згодом розповсюдилося і на інші ресурси комунікацій. “Зараз ми розміщуємо інформацію й на інших платформах, а саме в інтернеті, на телебаченні, в YouTube та інших соцмережах для аудиторії більш ніж 20 країн Східної та Південно-Східної Європи, Кавказу, Центральної Азії та Близького Сходу»,- сказала гостя.

Під час зустрічі журналістка згадала як починала свій кар’єрний шлях на радіо. «Свою діяльність на «Радіо Свобода» я почала у 2015 році, спочатку працювала у  веб-команді, займалася сайтом, а вже з 2016 року почала працювати саме над темою Донбасу, над тим сегментом, що направлений на окуповані території», – зазначила вона.

Крім цього, Тетяна Якубович поділилася зі студентами особливостями подачі інформації для різної аудиторії та навела приклади із власного досвіду роботи. «Дуже важливо, щоб інформація була якісною та легкою для читачів, адже хтось любить читати чи слухати, інші – переглядати відео. Тому, потрібно використовувати різні форми подачі матеріалу до аудиторії, щоб ваш контент був затребуваним та цікавим», – наголосила гостя.

Наприкінці зустрічі журналістка відповіла на питання присутніх та поділилася порадою, як проявити себе в інформаційному просторі. «Щоб стати хорошим журналістом, потрібно багато читати, читайте будь-які медіа, аналізуйте та виробляйте власний стиль, що буде відрізняти вас від інших», – підсумувала Тетяна Якубович.

Довідково: Тетяна Якубович – журналістка та редактор проекту Радіо Донбас.Реалії. На Радіо Свобода – з 2015 року. Автор мультимедійних репортажів «Підводна армія», «Мінна долина» та «Ті, що качають місто», редактор проектів «Наш Донбас» та «Шахта-360 очима гірника», ведуча виїзних ефірів з прифронтових міст, режисер радіофільму «Донбас-91» та документального фільму «Моя зміна» про атомних операторів ЧАЕС.

У 2019 році Тетяна Якубович разом з журналістами Радіо Свобода Сергієм Коровайним та Владиславом Закревським стали переможцями конкурсу «Честь професії» за кращий репортаж.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *