Представники УДФСУ передали до Кабміну лист з проханням розпочати діалог з університетом

Представники УДФСУ передали до Кабміну лист з проханням розпочати діалог з університетом

Сьогодні під стінами Кабінету Міністрів України вкотре зібралися представники Університету державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ), а саме ректор Павло Пашко, науково-педагогічні працівники, представники Профспілки та Ради ветеранів університету, студенти та аспіранти. Представники університету зареєстрували у відомстві звернення до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням надати ректору Павлу Пашку можливість взяти участь у засіданні уряду, на якому буде розглядатися питання щодо реорганізації вишу.

Уже майже 2 тижні минуло, як стало відомо про намір реорганізувати Університет державної фіскальної служби України і представниками університету було проведено декілька акцій протесту під Міністерством фінансів України та під Кабінетом Міністрів України, проте, на діалог із ректором так ніхто і не вийшов.

Варто зазначити, що студенти, які наразі знаходяться на дистанційному навчанні, теж не залишилися осторонь ситуації, що склалася навколо їхньої Альма-матер і запустили акцію протесту у соціальних мережах «Геть руки від УДФСУ. Стоп реорганізації».

Крім цього, студентське самоврядування написало низку листів-звернень про порушення їхніх прав – Міністру фінансів України Сергію Марченку, Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю, освітньому омбудсмену Сергію Горбачову та Уповноваженій Верховної Ради України з прав людини Людмилі Денісовій.

Нагадаємо, що на Конференції трудового колективу УДФСУ учасники виступили проти реорганізації університету, таку ж думку висловили і члени Професійної спілки навчального закладу на своєму засіданні

Також, під час засідання Вченої ради, учасники підкреслили недоцільність реорганізації навчального закладу.  

Зазначимо, що спроба реорганізації університету – намір чиновників захопити 30 гектарів землі вишу для подальшої забудови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *