Студенти УДФСУ розпочинають надавати безкоштовну юридичну допомогу населенню

Студенти УДФСУ розпочинають надавати безкоштовну юридичну допомогу населенню

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин представив студентам науково-практичної лабораторії  «Юридична клініка» робочі місця у Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП) Ірпінської міськради, де уже із завтрашнього дня вони надаватимуть безкоштовну юридичну допомогу населенню. Перевірити умови роботи представників «Юридичної клініки» завітали в.о. ректора УДФСУ Антон Монаєнко, заступниця завідувача «Юридичної клініки» Тетяна Шолкова та завідувачка відділу профорієнтаційної роботи, практики та сприяння працевлаштуванню Валентина Тарнавська.

Підкреслимо, що безкоштовну консультацію з будь-яких питань цивільного та адміністративного права зможуть отримати малозабезпечені верстви населення, ФОП чи самозайняті особи (до 2 років з моменту реєстрації). Кожний запит студенти оброблятимуть під наставництвом викладачів Навчально-наукового інституту права та надаватимуть відповідь у письмовій формі, згідно затвердженого внутрішнього порядку «Про порядок роботи НЛ «Юридична клініка». За консультацією можна звертатися у ЦНАП щосереди з 08:00 до 12:00.

Нагадаємо, зовсім нещодавно УДФСУ та Ірпінська міська рада підписали Меморандум про співпрацю, а вже завтра, 24 лютого, представники «Юридичної клініки» розпочнуть свою роботу у рамках налагодженої співпраці

Довідково: Науково-практична лабораторія «Юридична клініка» діє в УДФСУ понад 15 років. За час свого існування в «Юридичній клініці» поєднали навчальну із практичною професійною підготовкою понад 500 здобувачів вищої освіти, було надано понад 4500 консультацій населенню з різних галузей права, представлено 47 клієнтів в судах різних інстанцій, з яких 29 виграли. Учасниками «Юридичної клініки» було проведено 547 лекційно-тренінгових занять зі школярами в рамках курсу «Практичне право для школярів», під час якого матеріал подається з актуальних питань права з використанням інтерактивних методик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *