Університет та Державне бюро розслідувань розпочали співпрацю

Університет та Державне бюро розслідувань розпочали співпрацю

Сьогодні в Державному бюро розслідувань відбулася офіційна зустріч в.о. ректора Університету державної фіскальної служби України (УДФСУ) Антона Монаєнка та заступника директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Олександра Соколова. Також було підписано Меморандум про співпрацю, мета якого полягає в консолідації спільних зусиль у створенні належних умов для розвитку професійної підготовки, юридичної освіти і науки, запровадження нових методик діяльності, розробки методичних рекомендацій з урахуванням провідних новітніх напрацювань та здобутків для підвищення ефективності діяльності сторін.

Під час зустрічі були обговорені основні напрямки взаємодії, серед яких:

  • проведення спільних наукових досліджень, розробка нових методик роботи у сфері правоохоронної діяльності;
  • підготовка та видання навчально-методичних матеріалів та публікацій наукових статей у друкованих виданнях;
  • організація та проведення спільних освітніх, наукових, науково-практичних та спортивних заходів;
  • участь у розробці проєктів законів, міжнародних договорів, інших нормативно-правових актів, проведенні наукової експертизи нормативно-правових актів;
  • спільна участь у міжнародних програмах та проєктах.

В.о. ректора УДФСУ Антон Монаєнко особливу увагу звернув на потужні можливості університету у проведенні підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації співробітників ДБР. «У нас є для цього усі необхідні умови і ліцензії, адже навчаємо студентів за освітніми програмами «Правоохоронна діяльність», «Фінансові розслідування», та «Митна безпека», а також маємо чудово матеріально-технічну базу для тренувань», – підкреслив Антон Монаєнко.

Заступник директора ДБР Олександр Соколов зауважив, що для них є дуже важливим питання підвищення кваліфікації працівників. «Питання дотримання податкового та митного законодавства суб’єктами підслідними Державному бюро розслідувань є досить актуальними, тому, це потребує постійного навчання і вивчення нових практик розслідувань вказаних категорій злочинів. Тому, ми вважаємо, що діяльність бюро допоможе вишу готувати хороших фахівців, а Держбюро розслідувань, відповідно, отримає важливі знання від науково-педагогічних працівників університету», – сказав Олександр Соколов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *