В УДФСУ відзначили 35-ті роковини чорнобильської трагедії та вшанували пам’ять ліквідаторів аварії

В УДФСУ відзначили 35-ті роковини чорнобильської трагедії та вшанували пам’ять ліквідаторів аварії

В Університеті державної фіскальної служби України (УДФСУ) відзначили 35-ті роковини чорнобильської трагедії та вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС).

Керівництво, професорсько-викладацький склад та студентський актив УДФСУ поклали квіти до пам’ятника радянського офіцера, Героя Радянського Союзу, начальника караулу 2-ї воєнізованої пожежної частини Управління внутрішніх справ Київського облвиконкому з охорони ЧАЕС, лейтенанта внутрішньої служби Володимира Правика та вшанували пам’ять загиблих під час ліквідації наслідків аварії хвилиною мовчання.

Відмітимо, що саме 23-х річний лейтенант Володимир Правик першим почав гасити пожежу на станції, завдяки чому вона не перейшла на інші реактори. На той час, не знаючи з чим має справу, Володимир Правик працював без захисного спорядження і отримав величезне опромінення, після чого незабаром помер. Нагадаємо, що у 2014 році в Ірпені було реконструйовано та відкрито Ірпінський міський парк імені Володимира Правика.

Шануймо пам’ять героїв, які ціною власного життя захищали людство від наслідків техногенної катастрофи. Вічна слава пожежникам-ліквідаторам аварії на ЧАЕС!

Довідково: 26 квітня для України та  всього світу – вісник найбільшої трагедії за всю історію ядерної енергетики. 30 країн світу піддалися радіаційному забрудненню, 8,5 мільйонів людей постраждали, а більше 100 тисяч – померли.

В Україні від Чорнобильської аварії постраждали 1 млн 769 тис осіб. З них 188 тис – це ліквідатори катастрофи на ЧАЕС, 1 млн 588 тис потерпілі та близько 2,5 тис люди, які брали участь у ліквідації наслідків інших аварій.

Чорнобиль — набагато більше, ніж просто катастрофа. Аварія на Чорнобильській атомній електростанції 26 квітня 1986 року – найбільша в історії людства техногенна катастрофа, наслідки якої відчутні і досі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *