Журналісти УДФСУ – серед найкращих на Міжнародному фестивалі «Прес-весна на Дніпрових схилах»

Журналісти УДФСУ – серед найкращих на Міжнародному фестивалі «Прес-весна на Дніпрових схилах»

Уже традиційно команда журналістів Університету державної фіскальної служби України «ІрпіньTime» взяла участь у Міжнародному фестивалі дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на дніпрових схилах». Уже четвертий рік поспіль травень для наших журналістів – пресвесняний. Адже ніщо не може стати на заваді щорічного масштабного журналістського свята, навіть карантинні обмеження – тож фестивалили в уже звичному для нас онлайні.

Насичена програма заходу не дозволяла сумувати: учасники фестивалю віртуально зустрілися з молодіжним послом ЮНІСЕФ, фронтменом гурту «Антитіла» Тарасом Тополею, відвідали Музей становлення української нації (звісно, в онлайн-форматі) та низку майстер-класів від фахівців, які охоплювали теми медіаграмотності, безпеки в інтернеті, журналістських стандартів, стосувалися трендів та фішок у створенні матеріалів тощо.

У перший день фестивалю стартувала нічна редакція «Інфоманія», до якої вкотре долучилися наші студенти. Цьогоріч креативили й творили другокурсники Сніжна Розсудовська, Антон і Богдан Криворучки, Семен Крупа, першокурсники Оксана Галицька і Анастасія Савілова, керівник команди – четвертокурсниця Ольга Кацан.

Змагання під час «Інфоманії» відбуваються у турборежимі й екстремальних умовах: протягом двох днів учасники мають якнайшвидше і якнайпрофесійніше висвітлили всі фестивальні події. Ми наповнювали актуальним контентом нашу ФБ-сторінку – спілкувалися із спікерами майстер-класів, писали тексти, створювали відеороботи, малювали ілюстрації тощо.

Журі відзначило професійність нашої команди у трьох номінаціях «Інфоманії»: І місце командне в номінації «Нові медіа», І місце в номінації «Тексти» посіла Сніжана Розсудовська, а І місце в номінації «Ілюстрація» – Антон Криворучко.

Також букблог Оксани Галицької та блог «ІрпіньTime» відзначили спецпреміями.

Другий день фестивалю пройшов під гаслом «Прокачай медіаскіли або ПРЕС-ВЕСНА від партнерів». До уваги учасників – відеовітання завідувачки кафедри журналістики, української словесності та культури Наталії Зикун та віртуальне знайомство з нашим навчальним закладом як партнером Фестивалю.

Також студентка О. Кацан провела майстер-клас «Алогомора! Інформаційні бульбашки, фейки та інші горокракси: як виявляти і протистояти?», під час якого розповіла про маніпуляції та неправдиву інформацію в інфопросторі, перевірку фактів та пошук першоджерел.

Журналісти Університету вкотре довели свій професіоналізм і злагоджену командну роботу! Бажаємо їм нових творчих досягнень!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *