Відбулися урочистості з нагоди 24-ї річниці створення Факультету податкової міліції та прощання з бойовим прапором

Відбулися урочистості з нагоди 24-ї річниці створення Факультету податкової міліції та прощання з бойовим прапором

Сьогодні в Університеті державної фіскальної служби України (УДФСУ) відбулися урочистості з нагоди 24-ї річниці створення Факультету підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції (Факультет) та прощання з бойовим прапором.

Участь у заході взяли керівництво УДФСУ, науково-педагогічні працівники, офіцерський склад, студенти, курсанти, а також поважні гості, фундатори, ветерани та випускники Факультету.

В.о. ректора УДФСУ Валентина Унинець-Ходаківська привітала присутніх з визначною подією та зазначила, що сьогоднішнє прощання з бойовим прапором є символічним, адже кожен офіцер, студент, курсант та випускник й надалі служитиме на благо українського народу. «Це символічне прощання з прапором, адже він завжди буде залишатися у стінах нашого навчального закладу, тому що це символ, а символи ми високо цінуємо! Тому цінуйте все те, що закладали у вас науково-педагогічні працівники та офіцерський склад Факультету, майте честь й надалі служити Україні та гордо нести звання студента, курсанта і випускника університету, який на сьогодні перебуває в особливому статусі, тому що був і залишається відомчим навчальним закладом» – сказала в.о. ректора та додала, що ті зімни, які відбуваються в університеті та його підрозділах сьогодні – це можливість рухатися вперед в успішне майбутнє.

У свою чергу проректор з питань підготовки кадрів податкової міліції – начальник Факультету Василь Чмелюк, звертаючись до колективу, який вже став однією великою родиною, наголосив, що та база, яку сформовано протягом багатьох років існування Факультету, неодмінно стане основою нового навчального інституту та майбутнім економічної захищеності держави. «Ми маємо потужний фундамент, який роками готувався нашими ветеранами, а також значні здобутки випускників, які обіймають високі державницькі посади, очолюють відомства, установи та організації, є успішними бізнесменами, науковцями та спортсменами. Я переконаний, що такий фундамент –  це основа нового навчально-наукового інституту, який готуватиме фахівців для Бюро економічної безпеки держави. Для цього потрібно ще багато чого зробити. Але я знаю, що все вийде», – зазначив він. Також Василь Чмелюк додав, що всі студенти та курсанти будуть продовжувати навчання в новому підрозділі університету, отримуватимуть унікальну освіту та обов’язково стануть майбутнім економічної безпеки держави.

Після привітань та виступів поважних гостей відбулася церемонія прощання студентів та курсантів 3, 2 та 1 курсів навчання з бойовим прапором, який є символом офіцерської честі, доблесті та продовження славетних традицій податкової міліції.

Відмітимо, що у рамках заходу також пройшла форсайт-сесія «Майбутнє економічної безпеки держави» під час якої обговорили діяльність єдиного в Україні підрозділу, який готує фахівців з економічної безпеки держави, досягнення та успіхи особового складу, студентів та курсантів Факультету, ініціативи та проєкти, які було реалізовано, а також першочергові кроки, втілення яких стане основою для формування нового інституту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *