В Університеті ДФС України відбулися заходи присвячені проблематиці захисту прав людини в умовах збройного конфлікту

В Університеті ДФС України відбулися заходи присвячені проблематиці захисту прав людини в умовах збройного конфлікту

Сьогодні в Університеті державної фіскальної служби України (УДФСУ) відбулися заходи, об’єднані однією метою – осмислення та обговорення проблем захисту прав людини в умовах збройного конфлікту, а саме: художня виставка «Війна та мир», фотовиставки «Феї і Лицарі», «Янголи і Берегині», Науково-практична конференція з прав людини та презентація монографії професорки кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства УДФСУ Ельвіри Тітко. Заходи відбулися за ініціативи кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Навчально-наукового інституту права УДФСУ, спільно із громадською організацією «УКРО», Адвокатським об’єднанням «Об’єднання Київських адвокатів» та ТОВ «Нептун».

Участь у заходах взяли в.о. ректора УДФСУ Валентина Унинець-Ходаківська, проректори, дирекція, науково-педагогічні працівники та студенти УДФСУ, а також представники Міністерства фінансів України та жителі міста Ірпеня.

До заходів також долучилися запрошені гості, а саме: Прем’єр міністр України (2005-2006 рр.), народний депутат України 3-го, 4-го і 5-го скликань, громадський діяч Юрій Єхануров; директор Броварського Центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю Олег Трачук; головний науковий співробітник Інституту законодавства Верховної Ради України Ілона Куровська; полковник, начальник відділу цивільно-військового співробітництва командування Сухопутних військ Збройних сил України Руслан Мирошниченко; адвокатка Адвокатського об’єднання «Об’єднання Київських адвокатів», членкиня ГО «УКРО» Олена Савчук; старший науковий співробітник Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України Констянтин Савчук; доцентка кафедри конституційного і адміністративного права Національного авіаційного університету, засновниця Центру стратегічних інновацій та прогресивного розвитку Марина Дей; доцент кафедри кримінального права Національної академії внутрішніх справ Михайло Акімов, начальник навчально-методичного відділу Міжнародного університету фінансів Тетяна Авеленко та інші поважні гості.

Зазначимо, що художня виставка на тему «Війна та мир» об’єднала роботи учнів Державної художньої середньої школи ім. Т.Г. Шевченка та малюнки юних художників, які безпосередньо проживають на територіях збройного конфлікту і висвітлили війну очима дітей. У свою чергу фотовиставка «Янголи і Берегині» символізує «янголів» – дітей-переселенців з інвалідністю та особливими потребами з окупованої території Луганської та Донецької областей і «берегинь» – воїнів-жінок, які опікуються дітьми з інвалідністю. Виставка «Феї і Лицарі» – це світлини дітей, яких було вимушено переміщено зі Сходу, спільно з воїнами, які боронять цілісність та суверенітет нашої держави. Виставку створено за підтримки СІМІС Командування Сухопутних військ Збройних сил України, Київської обласної державної адміністрації та ГО Eleos-Ukraine, ідея виставки – Олега Трачука.

Після урочистостей та вітальних слів гостей, учасникам презентували монографію професорки кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства УДФСУ Ельвіри Тітко на тему «Міжнародно-правові аспекти цивільно-військового співробітництва». Відмітимо, що Ельвіра Тітко – Голова Українського осередку з прав людини та розвитку освітніх новацій, брала безпосередню участь в розробці першої в історії українського війська Концепції розвитку системи цивільно-військового співробітництва в Збройних Силах України, зразка 2008 року.

Наприкінці зустрічі відбулося обговорення актуальних тем захисту прав людини в умовах збройного конфлікту, підведення підсумків та нагородження учасників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *