Завершився фінальний день Літньої школи з іноземних мов «Enjoy Studying!» Університету ДФС України

Завершився фінальний день Літньої школи з іноземних мов «Enjoy Studying!» Університету ДФС України

1 липня 2021 року слухачі Літньої школи з іноземних мов «Enjoy studying!» відвідали воркшоп «Китайське ієрогліфічне письмо: від древності до сучасності», відкривши для себе цікавий та надзвичайний світ знань про розвиток і формування ієрогліфічного письма Стародавнього Китаю. Випускник Пекінського лінгвістичного університету Ігор Виговський розповів, що найдавніші китайські ієрогліфи писали на черепахових панцирах і кістках бика. Їх називають «цзягувень», що дослівно перекладається як «текст на панцирі та кістках». Тренер ознайомив слухачів із тональністю та фонетичними особливостями китайської мови; з головними відмінностями у скороченнях стародавніх ієрогліфів у сучасному написанні; формуванням складених ієрогліфів із простих частин, а також про те, які трудності виникають при вивченні сучасної китайської мови, що надзвичайно зацікавило слухачів.

Воркшоп проходив в аудиторії, оформленій відповідно до національної символіки та визначних місць Китаю.

Завершальною ноткою літної школи з іноземних мов став музично-танцювальний флешмоб «Happy Summer», в якому взяли участь усі учасники. Атмосфера танцю налаштувала абітурієнтів та студентів на літній відпочинок. Тренер Літньої школи Альона Чорна, звертаючись до слухачів, побажала: «Нехай ваше літо буде таким же яскравим, насиченим та динамічним, як наш танець». А учасники, зокрема Христина Наумович, відзначили: «Літня школа з іноземних мов – у тренді, адже наразі популярним є проведення флешмобів».

У цілому, день пройшов пізнавально, активно, весело та цікаво серед барвистої зелені паркової зони нашого Університету.

А вже завтра учасники Літньої школи завітають до Університету на кафедру сучасних європейських мов для отримання сертифікатів та спілкування за філіжанкою кави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *