В Університеті ДФС України провели захід присвячений традиціям святкування Дня Івана Купала

В Університеті ДФС України провели захід присвячений традиціям святкування Дня Івана Купала

З нагоди Дня Івана Купала в Університеті держаної фіскальної служби України (УДФСУ) провели годину спілкування для слухачів підготовчих курсів, що проходять в УДФСУ для молоді, які проживають на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) Донецької та Луганської областей, населених пунктів на лінії зіткнення, а також тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Захід провели на свіжому повітрі біля водойми на території університету. Участь взяли слухачі підготовчих курсів з ТОТ, а саме Єгор Потапенко, Наталія Бургаз, Анастасія Розмарицина, Яна Коченко та студентка з Алжиру Фатіха Белфатмі.

Захід провела куратор слухачів підготовчих курсів з ТОТ Світлана Ніколаєва, яка розповіла присутнім історію виникнення цього дня, про українські народні звичаї та обряди, а також неймовірні історії та легенди, пов`язані зі святом Івана Купала. Після приємного спілкування дівчата, дотримуючись традицій свята запустили вінки на воду.

Відмітимо, що Івана Купала – одне з найбільш давніх і містичних слов’янських свят, яке відзначають у ніч з 6 на 7 липня. У ніч на Івана Купала молодь стрибає через багаття, дівчата плетуть вінки і ворожать на судженого, усі веселяться. Головною купальською травою була папороть, таємничий цвіт якої в ніч на Івана Купала йшли шукати найсміливіші юнаки. За переказами, опівночі цвіт папороті з’являється тільки на декілька секунд і одразу ж зникає. У того, хто знайде чаклунську рослину, забудуться всі бажання, він буде щасливим, здоровим і багатим. З ранку в день Івана Купала було прийнято купатися в річках і озерах, щоб очистити і душу, і тіло. До наших днів дійшла традиція стрибати через вогнища, які вважалися очисними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *