У Податковому університеті відзначили День миру

У Податковому університеті відзначили День миру

Сьогодні на спортивному комплексі Університету державної фіскальної служби України студенти та викладачі Ірпінського державного коледжу економіки та права провели національно-патріотичний захід «Мир у студентській родині – мир у рідній країні», присвячений Міжнародному дню миру. В Україні та в усьому світі це свято відзначають 21 вересня.

2021 рік можна вважати ювілейним, адже саме у 1981 році Генеральна асамблея Організації Об’єднаних Націй підтримала ініціативу Міжнародної асоціації ректорів університетів та наголосила про заснування Міжнародного року миру та Міжнародного дня миру.

Слова, якими Асамблея обґрунтовувала своє рішення, актуальні й сьогодні, 40 років по тому: «…Думки про війну виникають у розумах людей, і тому у свідомості людей потрібно укорінювати ідею захисту миру, що мир, заснований лише на економічних та політичних угодах урядів, не зможе завоювати одностайної, міцної та відвертої підтримки народів, тому він повинен базуватися на інтелектуальній та моральній солідарності людства».

У вересні 2001 року, 20 років тому, Генеральна Асамблея ООН остаточно утвердила дату святкування Міжнародного дня миру – 21 вересня. У Резолюції було запропоновано відзначати цей урочистий день припиненням вогню, військових дій та будь-якого насильства.

На жаль, сьогодні для нашої країни війна – реальність. Маємо 1млн 500 тисяч переселенців з тимчасово окупованих територій, які змушені були покинути свої житла, роботу, навчання … Наше місто Ірпінь прийняло близько 10 тисяч людей зі сходу. Ми співчуваємо їм, а співчуваючи – підтримуємо. Пам’ятаємо, що війна в однаковій мірі обкладає даниною чоловіків, жінок, дітей: з воїнів вона стягає кров, з інших – сльози.

Організовуючи цей захід, його учасники мали на меті продемонструвати своє спільне бажання миру у світі, миру кожній родині, кожній людині.

Участь у заході взяли: в.о. ректора Валентина Унинець-Ходаківська, директор Ірпінського державного коледжу економіки та права Оксана Пілевич, директор Навчально-наукового інституту спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації Ігор Малинський, помічниця ректора Юлія Мороз.

Також до заходу долучилися представники місцевих органів влади та освіти, серед яких начальник управління освіти та науки Ірпінської міської ради Олег Білорус, президент ГО «Біла Птаха» Анна Коршунова, шеф-редактор журналу «PERSONA.TOP» Ігор Мізрах, студенти, батьки і друзі.

Студенти брали участь у конкурсах, змагалися за кращий спортивний результат у різних вправах, декламували вірші про мир та мирне життя, виконували пісні та танці. Свято миру запам’ятається надовго, адже відбувалося яскраво у неймовірно дружній атмосфері.

Такі заходи відіграють значну роль у вихованні та прагненні миру, спрямовані привернути увагу молоді до важливості жити у мирі, принципів гуманності, гідності та свободи, добра і поваги у суспільстві. А ще дають зрозуміти, що найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть дружно, спокійно навчаються та працюють, коли не руйнуються їхні домівки, земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат. 

 У Міжнародний день миру бажаємо мирного неба над головою щодня кожному жителю планети Земля!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *