У Податковому університеті відбувся майстер-клас «Основні види науково-дослідної роботи студента»

У Податковому університеті відбувся майстер-клас «Основні види науково-дослідної роботи студента»

5 жовтня 2021 року в Університеті державної фіскальної служби України відбувся майстер-клас на тему: «Основні види науково-дослідної роботи студента». Захід провели Наукове товариство студентів та курсантів Навчально-наукового інституту права та кафедри теорії, історії права і держави та конституційного права в межах Декади наукових заходів з нагоди Дня юриста.  

Участь у заході взяли: заступник директора ННІ права з наукової роботи Юлія Аністратенко, науково-педагогічні працівники ННІ права, студенти – члени наукового товариства.

Під час виступів доповідачі наголосили, що основними видами науково-дослідної роботи студента під час навчальної діяльності є: есе, тези доповіді, реферат, курсова робота, наукова робота, тощо. Всі ці види наукової роботи виконуються з метою закріплення, поглиблення і узагальнення знань, отриманих студентами під час навчання. Студентам необхідно у процесі виконання будь-якої наукової роботи показати теоретичні знання, самостійно проаналізувати основні нормативні та літературні джерела і на їх основі обґрунтовувати свої висновки і пропозиції щодо удосконалення діяльності, процесу, явища, тощо.

За результатами виконання наукової роботи студенти отримують поглиблені знання і практичні навички самостійного аналізу і узагальнення зібраного матеріалу з певної теми.

Студентам було надано детальні рекомендації від науково-педагогічних працівників ННІ права та старшокурсників щодо того:

  • як обрати тему наукової роботи та скласти план роботи;
  • як написати про актуальність теми, предмет, об’єкт;
  • які методи дослідження використовувати у написанні роботи;
  • як дотримуватися наукового стилю написання роботи;
  • як підібрати джерела літератури та скласти список використаних джерел;
  • як оформити посилання на джерела літератури та інші корисні поради.

Неодноразово під час заходу наголошувалося на дотриманні академічної доброчесності та недопущенні плагіату чи компілювання у науковій роботі, а також на основних вимогах до неї: чіткість побудови, логічна послідовність при викладенні матеріалу, стислість та точність формулювань, обґрунтованість висновків та рекомендацій.

Студенти – члени наукового товариства були активними під час заходу, цікавилися деталями щодо написання та оформлення основних видів наукових робіт і усвідомили, що основним завданням наукової роботи є детальне дослідження та обґрунтування шляхів і методів подальшого вдосконалення організації державного і суспільного ладу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *