Презентація наукових праць та результатів Міжнародного Форуму «Масові штучні голоди: пам’ятаємо, вшановуємо» у Податковому університеті

Презентація наукових праць та результатів Міжнародного Форуму «Масові штучні голоди: пам’ятаємо, вшановуємо» у Податковому університеті

У Податковому університеті відбулася презентація наукових праць та результатів Міжнародного Форуму «Масові штучні голоди: пам’ятаємо, вшановуємо».

Участь у заході взяли науково-педагогічні працівники, адміністрація, працівники бібліотеки та музею університету а також студенти, які долучилися до презентації у режимі онлайн.

Захід відбувся з ініціативи керівництва Національного музею Голодомору-геноциду в Україні.

Мета проєкту – ознайомлення з історичною літературою патріотичного спрямування, зокрема й про Голодомор-геноцид української нації.

Ця презентація присвячена пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 рр., до 100-х роковин масового штучного голоду 1921-1923 рр. та 75-х роковин масового штучного голоду 1946-1947 рр.

Під час заходу, відбулася презентація нових наукових праць. Це видання «Геноцид українців 1932–1933 за матеріалами досудових розслідувань», що містить укази та розпорядження Президентів України щодо вшанування пам’яті українців, знищених комуністичним тоталітарним режимом у 1932–1933 роках. 

Це також збірник матеріалів і документів «Чорні дошки» України. Чернігівська область», який є одним із результатів роботи Інституту дослідження Голодомору. 

Видання – навчальний посібник для вчителів «Голодомор 1932–1933 років – геноцид української нації», що є одним із перших навчальних видань, яке повною мірою висвітлює передумови, обставини та наслідки Голодомору-геноциду та масових штучних голодів 1921–1923 рр., 1946–1947 рр. у широкому історичному контексті як української, так і всесвітньої історії.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *