Відбулася  Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Економічна теорія як методологія державного регулювання національної економіки»

Відбулася Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Економічна теорія як методологія державного регулювання національної економіки»

18 листопада 2021 року в Податковому університеті відбулася Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Економічна теорія як методологія державного регулювання національної економіки», присвячена 100-річчю з дня заснування навчального закладу. В конференції взяли участь 129 учасників. Модератором конференції виступила кафедра економічної теорії Навчально-наукового інституту обліку, аналізу і аудиту.

На пленарному засіданні виступила в.о. ректора Державного податкового університету, к.е.н., доцент, Валентина Унинець-Ходаківська, яка привітала учасників конференції, наголосила  на вагомості  та значимості  економічних знань для подальшої професійної діяльності студентів та побажала плідної дискусії, результатом якої має стати резолюція конференції.  З вітальним словом також  виступила голова оргкомітету , в.о. проректора з наукової роботи, д.ю.н., доцент Марина Пижова та директор ННІ обліку, аналізу та аудиту, д.е.н., професор Володимир Краєвський. 

На пленарному засіданні з тематичною доповіддю на тему: «Сучасні тенденції розвитку економічної теорії ХХІ століття» виступила завідувач кафедри економічної теорії, д.е.н, професорка  Наталія Мацелюх, студенти з інших навчальних закладів, зокрема, Тернопільського національного економічного університету, Черкаського державного бізнес-коледжу та студенти Університету ДФС України.

Під час конференції учасники обговорили проблеми парадигмальних зрушень в економічній теорії ХХІ століття; еволюцію теорій державного регулювання; інструменти та методи державного регулювання економіки в умовах сталого розвитку; соціальне підприємництво як інноваційний вид діяльності; актуальні аспекти цифрової та креативної економіки в Україні тощо. 

 За матеріалами доповідей планується до видання  збірник матеріалів конференції у PDF-форматі, який буде розміщений на сайті кафедри економічної теорії УДФСУ. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *