Діючим законодавством України передбачено, що кожна особа має право на захист свого права у разі його порушення, невизнання або оспорювання. Кожен має право на захист свого інтересу, який не суперечить загальним засадам законодавства. Реалізувати право на захист порушеного чи оспорюваного права можливо шляхом письмового звернення до суду у формі позовної заяви . Письмова форма надає позову чіткості та відповідного характеру, дозволяє індивідуалізувати позовну заяву.

Саме з цієї теми 21 листопада в навчально – практичній лабораторії «Юридична клініка» проходило тренінгове заняття, яке проводили Кабанов Володимир Іванович, заступник начальника відділу аналітично-статистичної роботи та узагальнення судової практики,консультант відділу та помічник судді Київського окружного адміністративного суду і Корінна Надія Миколаївна, практикуючий юрист, юридичний консультант Національного камерного ансамблю “Київські солісти”.

Значна увага приділялась складанню позовної заяви ,так як це один із найважливіших етапів підготовки справи до її розгляду у суді. Були розглянуті основні вимоги щодо форми і змісту позовної заяви та проаналізовані найпоширеніші помилки при складанні. Кожен із практиків виклав своє бачення даного питання.