Національна Олімпіада юридичних клінік України з консультування клієнтів проводиться в Україні з 2006 року. Цей захід збирає десятки представників юридичного клінічного руху України, провідних юристів, адвокатів та представників відомих юридичних кампаній України.

Метою Олімпіади з консультування є підвищення рівня знань та майстерності студентів-правників, при здійсненні професійної юридичної діяльності, розвитку аналітичних та комунікативних навиків в роботі з клієнтами. Учасниками змагань можуть бути консультанти юридичних клінік України.

За своєю формою ці змагання імітують процес інтерв’ювання та консультування в юридичному офісі за участю двох практикуючих юристів та клієнта, роль якого виконує запрошений актор. Оцінюють учасників колегії журі, до складу яких входять юристи, адвокати провідних юридичних фірм України, куратори юридичних клінік, спеціалісти та експерти у сфері консультування.

Команда-переможець отримує можливість взяти участь у Міжнародному раунді Змагань з консультування клієнтів імені Брауна-Мостена, який у 2018 році проходитиме з 11 по 14 квітня в Університеті Маастрихту, Нідерланди. Темою змагань 2018 є: “Договори: помилки та інші підстави невиконання зобов’язань”.
З моменту відродження Змагань, вони проводяться Асоціацією юридичних клінік України у партнерстві з Українською Фундацією правової допомоги. Міжнародний Фонд “Відродження” надає часткове фінансування національного раунду.

Цього року Національна Олімпіада юридичних клінік України проводилась 2-4 березня на базі Університету державної фіскальної служби. Фото із заходу та пряму трансляцію можна знайти на сторінці НПЛ «Юридична клініка» ННІП УДФСУ в фейсбуці: https://www.facebook.com/pg/lc.usfsu/