«Всі люди різні. Кожен – не такий , як усі. Кожен – особливий, унікальний, неповторний.
Але є щось таке, що всіх нас об’єднує, у всіх нас однакове? Дійсно це – права. Всі ми різні, але права у нас однакові.» Такими словами 25 жовтня 2018 року, Навчально-практичною лабораторією «Юридична клініка» ННІ Права Університету державної фіскальної служби України у Ірпінській спеціалізовані загальноосвітні школі І-ІІІ ступенів з поглибленним вивченням економіки і права №2 Київської області було розпочато тренінг на тему: «Знаймо свої права та виконуймо свої обов’язки».
Школярам була надана інформація про вітчизняні та міжнародні нормативно-правові акти, які регулюють права та обов’язки дитини. Все заняття було проведено у формі інтелектуальної гри. Проглянуті відео на тему: «Права та обов’язки», «Протидія булінгу» зацікавили малечу, адже дані проблеми у шкільному житті є актуальними.
Діти проявили неабияку зацікавленість у розгляді даної тематики та після завершення заняття, у них виникла низка запитань з практичних моментів життя. Школярі розуміють критичну ситуацію щодо поширення явища «булінг», та будучи ще зовсім дітьми стараються та прагнуть покращити світ: зло перетворити на добро!
Учні були нагородженні сертифікатами та пам’ятками про права та обов’язки.
Хочемо висловити подяку адміністрації Ірпінській спеціалізовані загальноосвітні школі І-ІІІ ступенів з поглибленним вивченням економіки і права №2 Київської області за надану можливість проведення тренінгу.