Cтуденти групи ФББ-14-7 відвідали Музей грошей НБУ

Cтуденти групи ФББ-14-7 відвідали Музей грошей НБУ

21.03.2018 студенти групи ФББ-14-7 кафедри банківської справи та фінансового моніторингу в рамках декади ННІ фінансів, банківської справи та з нагоди відзначення «Global Money Week» («Всесвітнього тижня грошей») відвідали Музей грошей НБУ.

Під час екскурсії група ознайомилася з історичною частиною експозиції Музею, що включала:

– історію грошового обігу на теренах України від монет грецьких полісів Північного Причорномор’я V-II ст. до н.е. і монет Західної Європи ХV- ХVІІІ ст. до радянських грошових знаків епохи перебудови;

– історію національної валюти – гривні від лічильно-вагової одиниці ІХ ст. та срібного зливка ХІ-ХІІІ ст. до перших грошей Української Народної Республіки (1917-1920 р.) і сучасної гривні;

– історію грошей, сучасних банкнот і монет різних держав світу.

В ході екскурсії відвідувачі змогли побачити повну колекцію пам’ятних монет України, що включає випуски 31 тематичних серій з використання різноманітних технологій та дизайну.

Після огляду історичної частини експозиції всі відвідувачі Музею мали змогу власноруч викарбувати собі пам’ятні монетки на згадку.

Завершилася екскурсія інтерактивною лекцією на тему: «Поведінкова економіка», під час якої студенти дізналися цікаві факти про вплив психологічних факторів на рішення людей у різноманітних економічних ситуаціях та на прийняття ними фінансових рішень.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *