Всесвітній день поезії

Всесвітній день поезії

Поезія – це завжди неповторність,
Якийсь безсмертний дотик до душі
Ліна Костенко

 

21 березня ми відзначаємо Всесвітній день поезії. Свято покликане сприяти розвитку поезії, поверненню до традиції поетичних читань, викладанню поезії, відновленню діалогу між поезією та іншими видами мистецтва (театром, танцями, музикою, живописом). 
Сьогодні, вже традиційно, у багатьох країнах світу з нагоди Всесвітнього дня поезії проходять літературні вечори, поетичні конкурси, фестивалі, презентації нових книг, вручаються літературні премії. Так і на нашому Факультеті відбувся літературний вечір в якому взяли участь курсанти, студенти та співробітники продекламувавши свої власні вірші та вірші вже відомих поетів. Також звучали пісні про кохання: Тіни Кароль, Сергія Бабкіна, THE HARDKISS, IOWA.

 
Поезія дозволяє насолоджуватися словом, народжує сильні, проникливі слова, які мають особливу енергію, яка підкорює нашу уяву і захоплює за собою. З кожним прочитаним рядочком ми починаємо відчувати, що поетичне слово містить у собі якусь незриму, непомітну і водночас велику силу. Воно народжується не на Землі, а десь у височині блакитного неба. Так і всі присутні забули про все і відклали всі негаразди та проблеми на потім і поринули у світ високих почуттів на святі Поезії, Любові, Вірності , Кохання …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *