Відбулася церемонія відкриття VІІ Чемпіонату Світу з футболу серед українських діаспорних команд

Відбулася церемонія відкриття VІІ Чемпіонату Світу з футболу серед українських діаспорних команд

21 серпня 2018 року о 9:30 на міському стадіоні «Чемпіон» відбулася урочиста церемонія відкриття VІІ Чемпіонату Світу з футболу серед українських діаспорних команд. Учасниками заходу є 12 діаспорних команд, а саме українці з Ізраїлю, Іспанії, США, Польщі, Молдови, Білорусі, Чехії, Естонії, Болгарії, ОАЕ, Австрії. Цікавим є те, що гравці є аматорами, а вікова категорія становить від 16 до 60 років.

Проведення змагань організовується за участі Міжнародного Об’єднання Українських Громад «Четверта Хвиля», Міністерства молоді та спорту України, Ірпінської міської ради, Національного Університету Державної Фіскальної Служби України, Київської обласної державної адміністрації, управління спорту Київської обласної державної адміністрації, Федерації Футболу України, Київської обласної федерації футболу та за сприяння Національного Олімпійського Комітету України і Світового Конгресу Українців.

Після урочистого відкриття на стадіоні представники оргкомітету та організатори Чемпіонату завітали до Національного університету державної фіскальної служби України. Ректор Пашко Павло Володимирович  виступив з вітальним словом, зазначив, що проведення таких заходів сприяє єднанню української еміграції з рідною державою. Павло Володимирович висловив сподівання щодо подальшої співпраці та підтримання дружніх відносин з представниками різних країн та українцями за кордоном. Колектив університету разом з представниками оргкомітету та організаторами виконали Державний гімн України. В конференц-залі Національного університету відбулася прес-конференція .  

Чотири ігрові дні команди змагатимуться на спортивному комплексі НУДФСУ (вулиця Садова, 55), стадіоні «Чемпіон» (вулиця Соборна, 183) та «Центральний» (вулиця свято-Покровська, 81, смт. Гостомель). Змагання проводитимуться відповідно до розподілу команд на групи: група А (США, Польща (Вроцлав), Болгарія, Естонія), група В (Ізраїль, Австрія, Чехія, Білорусь), група С (ОАЕ, Польща (Люблін), Молдова, Іспанія).

Чемпіонат триватиме до 24 серпня. Саме на цю дату припадає проведення фінальної гри та підведення підсумків заходу. Отож, слідкуємо за ходом гри і, як говорять, нехай переможе найкращий!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *