До Дня захисника України у НУДФСУ відбулися «Козацькі розваги»

До Дня захисника України у НУДФСУ відбулися «Козацькі розваги»

     До Дня захисника України та українського козацтва у НУДФСУ відбулося спортивно-розважальне свято «Козацькі розваги», яке організував КМЦ «Сузір’я» та ННІ спеціальної фізичної бойової підготовки та реабілітації. Участь у святі взяло 8 команд, а саме:

    • Курінь «Облікові козаки» ННІ обліку, аналізу та аудиту. Отаман – проф. Володимир Осмятченко.
    • Курінь «Кужелівський» ННІ фінансів та банківської справи. Отаман – Віталій Новицький.
    • Курінь «Нащадки козаків» ННІ економіки, оподаткування та митної справи. Отаман – Микола Назаров.
    • Курінь «Хоробрі серцем» ННІ права. Отаман – Антон Бабченко.
    • Курінь «Золота булава» ННІ інформаційних технологій та менеджменту. Отаман – Володимир Одинець.
    • Курінь «Малинський» ННІ спеціальної фізичної і бойовий підготовки та реабілітації. Отаман – Роман Головащенко.
    • Курінь «Козацький легіон» факультету підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції. Отаман – Семен Бобік.
    • Курінь «Козацька варта» Ірпінського державного коледжу економіки і права. Отаман – Валерій Хоменко.

     Оцінювали «Козацькі змагання» почесні гості та члени козацької ради: генерал-майор Валерій Терещенко, перший проректор з навчально-методичної та виховної роботи університету Олег Шевчук, проректор з міжнародної діяльності та інвестицій Дмитро Ковальчук, проректор з адміністративно-господарської діяльності Олександр Фокін, голова профкому студентів та курсантів університету Андрій Браунагель.
     Очолив козацьку раду ректор університету Павло Пашко, який урочисто розпочав свято. «Якщо копнути глибше в історію, то крапля козацької крові є у кожному з нас, тому козацькому роду нема переводу», – зазначив Павло Пашко.
     Команди змагалися у 5 конкурсах: «Козацьке побратимство», «Втеча козака з полону», «Хто кого перетанцює», «Нагодуй товариша», «Козацька кмітливість та знання», у яких проявили неабияку мужність та показали чудові результати.
     Виділити найкращих було нелегко, та все ж довелося. Переможцем «Козацьких розваг – 2018» визнано курінь «Малинський», друге почесне місце посів курінь «Козацький легіон», третє почесне місце посів курінь «Нащадки козаків».
     Отаман куреню, що зайняв перше місце, зазначив, що немає переможців та переможених і головною метою усіх учасників було гарно провести час разом. «Головне участь, а не перемога, саме з таким девізом ми з командою йшли на свято. У нас не було на меті перемогти!», – розповів Роман Головащенко.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *